2017 m. kovo 16 d., ketvirtadienis

Globėjų dovana beinoraviečiams


Kovo 11 d.  Beinoravos bibliotekoje vyko renginys „Sportiškas šeštadienis su draugais“. Jį organizavo nuolatinė Beinoravos bibliotekos rėmėja, ultramaratonininkė, Tarptautinės futbolo federacijos teisėja Vaiva Kurpytė-Skipitienė. Susitikti su Beinoravos krašto žmonėmis iš Vilniaus atvyko dar viena Beinoravos bibliotekos rėmėja, sportininkė, Lietuvos ultramaratonininkė, alpinistė Danguolė Bičkūnienė.
Šventė prasidėjo draugišku bėgimu aplink Beinoravą, siekiant paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Į šią gražią pilietinę akciją įsijungė ne tik vaikai, jaunimas, bet ir suaugusieji. Beinoraviškiai, nešini trispalve, lydimi kartu bėgusių dviejų Lietuvos ultramaratonininkių, sėkmingai įveikė pusantro kilometro trasą aplink kaimą.

Bėgimo dalyviai kartu su sportininkėmis nusifotografavo prie kaimo centre stovinčio paminklinio akmens. Po to sugūžėjo į biblioteką, kur šventės viešnia Danguolė Bičkūnienė, moteris, šturmuojanti aukščiausias pasaulio viršukalnes ir įveikianti ilgiausius maratono nuotolius, dalijosi patirtimi ir nuotykiais iš daugybės savo startų bei kelionių. Užgniaužę kvapą susirinkusieji klausėsi pasakojimo apie Katare vykusį 100 km pasaulio čempionatą – UTMB  (vienos pakopos kalnų ultramaratono, kuris vyksta kartą per metus Alpėse, visoje Prancūzijoje, Italijoje ir Šveicarijoje). Bėgimą Danguolė palygino su kiekvieno iš mūsų gyvenimu, kuriame ne viskas susiklosto taip, kaip nori ir tikiesi, bet vis tiek turi judėti į priekį... 

Danguolė pasakojo apie savo neįtikėtinus, paprastam žmogui nė neįsivaizduojamus potyrius kopiant į aukščiausias, atšiauriausias pasaulio viršukalnes. Susirinkusiuosius viešnia vaišino alpinisto pietumis, paruoštais iš mėsos, sūrio ir duonos. Pasibaigus susitikimui, beinoraviškiai dar ilgai bendravo prie kavos puodelio, aktyviausios buvo moterys, kurios Danguolę tiesiog užvertė klausimais. 
Tai ne pirmoji V. Kurpytės-Skipitienės ir D. Bičkūnienės dovana kaimo žmonėms. Abiejų rėmėjų ir jų kolegų dėka Beinoravos biblioteka 2016 m. gerokai praturtėjo knygų, stalo žaidimų ir žaislų, o į biblioteką jų atsiųsti geros kokybės rūbai bei avalynė buvo išdalyti labiausiai paramos stokojančioms beinoraviškių šeimoms. Šios sportininkės taip pat pasirūpino, kad 12 aktyviausių mažųjų  bibliotekos lankytojų gautų kalėdinių dovanėlių – žaislų, saldainių ir papuošalų.
 Rimos Lukoševičiūtės inf.
Autorės ir Rimanto Ožalinsko nuotr.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą