2017 m. kovo 27 d., pirmadienis

„Minčių smiltelės – skambančios eilės...“


Pakalniškių kaimo bibliotekoje paminėta Pasaulinė poezijos diena – ta proga surengta literatūrinė popietė „Minčių smiltelės – skambančios eilės...“ Popietės dalyviai susitiko su literate Rita Japkevičiene, kuri dabar, ko gero, vienintelė rajone rašo vaikams.
Autorė Pakalniškių pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniams ir darželio vaikučiams pristatė savo naujausią eilėraščių knygelę „Vaikeliui iš mano širdelės“: bendravo su vaikais, skaitė savo eilėraščius, pasakojo, kaip gimsta eilėraštis, dalijosi prisiminimais iš vaikystės, jaunystės ir darbo metų. Vaikus ypač sudomino tai, kad poetė yra karo medikė ir turi seržanto laipsnį.

Mažieji skaitytojai pateikė kūrėjai klausimų. Vaikai domėjosi, ar autorė yra dalyvavusi kare, ar teko išimti kulką iš žmogaus kūno, ar yra šovusi iš didelio šautuvo, ar prisimena savo pirmąjį eilėraštį ir kam jis buvo skirtas, ar sunku rašyti eilėraščius ir dar daug kitų.
Ratelius-žaidimus dovanojo Pakalniškių pagrindinės mokyklos darželio vaikučiai, vadovaujami auklėtojos Laimos Didaronkienės.
R. Japkevičienė padovanojo savo naujausią knygelę Pakalniškių kaimo bibliotekai ir Pakalniškių pagrindinės mokyklos darželio grupės vaikučiams.
Rita Japkevičienė yra Kaimo rašytojų sąjungos, Šiaurės krašto literatų draugijos, Radviliškio literatų klubo „Jonvabalis“ narė. Išleido knygas „Tamsos užkalbėjimas“, kartu su savo mama Elena Čiganiene-Kiškiene knygą „Dvi jūros“, o neseniai pasirodė jos „Vaikeliui iš mano širdelės“. Poetės  eilėraščiai skambūs, nesudėtingi, lengvai įsimenami, sklidini giedros nuotaikos, džiugesio. Autorės kūryboje dominuoja meilė vaikams, gamtai ir visam pasauliui.

Ramutės Smailienės inf. ir nuotr.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą