2017 m. kovo 30 d., ketvirtadienis

Paroda „Tautinis rūbas kitaip“ Pakalniškių bibliotekoje


Kovo 25 dieną Pakalniškių kaimo bibliotekoje vyko renginys „Tautinis rūbas kitaip“. Kartu buvo pristatyta Pakalniškių kaimo gyventojos Vitos Vasiliauskaitės rankdarbių paroda. Ši paroda jau ketvirtoji. Joje eksponuojami 7 paveikslai, 2 pagalvių  užvalkaliukai, rankomis siūta lino suknia, 17 knygų skirtukų – visi šie darbeliai išsiuvinėti kryželiu.
Vita Vasiliauskaitė pasakojo apie save, savo pomėgį siuvinėti, demonstravo savo darbelius. Siuvinėti ją išmokė močiutė. Didžiausio susidomėjimo sulaukė parodoje eksponuojama rankomis siūta lino suknia.

Šių metų vasario-kovo mėnesiais Vita Vasiliauskaitė dalyvavo Radviliškio
tautodailės parodoje Radviliškio kultūros centre, kurioje demonstravo tą pačią lino suknią. O ypatinga ir originali ji tuo, kad Vita ją pasisiuvo rankomis. Galima sakyti: „tautinis rūbas kitaip“. Praeitų metų vasarą Vita dalyvavo Karčemų kaimo bendruomenės veikloje kaip savanorė. Jai teko prisidėti prie projekto „Lino gijos jungia kartas“ įgyvendinimo. Vita ir kitos šio projekto dalyvės turėjo pasiūti lino suknią.

Lino drabužius tikrai turėtume vertinti kaip didžiausią stebuklą, nes tai gamtos ir sunkaus žmonių rankų darbo kūrinys. Todėl į renginį atėjusios moterys gyvai aptarinėjo Vitos suknelę, grožėjosi jos siuvinėtais paveikslais.


Ramutės Smailienės inf.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą