2017 m. kovo 15 d., trečiadienis

„Poezijos pavasarėlis“ Pašušvyje


Kovo 10 dieną Pašušvio kultūros namuose paminėta Kovo 11-oji, vyko Lietuvių kalbos dienoms skirtas renginys „Poezijos pavasarėlis“. Į šventę pagerbti lietuviško žodžio, paskaityti savo poezijos atvyko mūsų kraštiečiai.
Pradžioje Pašušvio kultūros namų specialistė Rima Juozaitienė pasidalijo mintimis apie lietuvių kalbos kultūrą, šios kalbos grožį, skambesį, pristatė išleistą literatūrą, pasidžiaugė, kad dar yra kalbančių tarmiškai. Pašušvio filialo vyresnioji bibliotekininkė Lina Lydikaitienė kalbėjo apie poezijos kalbą, jos savitumą, akcentavo, kad tai pati trumpiausia kalba, sklindanti iš širdies į širdį.

Buvo prisimintas į amžinybę jau išėjęs mūsų kraštietis, Gulbinų kaimo gyventojas, buvęs didelis knygos mylėtojas ir aktyvus bibliotekos skaitytojas Jonas Poškus, kuris parašė Pašušvio pagrindinės mokyklos himno žodžius (muziką himnui sukūrė A. Mockuvienė). Jono Poškaus atminimą renginyje pagerbėme tylos minute, po to visi sugiedojome himną.
Pristatyti Radviliškio krašte gyvenantys ir eilėraščius kuriantys žmonės. Tarp jų – pašušvietė Janina Kazlauskienė, kuri meilę gimtajai kalbai perdavė dukrai, žinomai humanitarinių mokslų daktarei, Šiaulių universiteto Lietuvių kalbotyros, literatūros ir komunikacijos katedros docentei Rūtai Kazlauskaitei; darbšti ir kūrybinga Irena Širvinskienė, rašanti eiles,  intermedijas, dramas, įvairius scenos vaizdelius. Paskaityta ir Alvyros Vaičekonienės kūrybos. Tai labai jautrūs, šių laikų gyvenimą atspindintys posmai, kurių klausant ne vienam byrėjo ašaros. Ema Jackutė paskaitė savo ir sesers Paulinos sukurtų eilių. Kūrybą pristatė ir Vaitiekūnų kaimo gyventojas, bendruomenės pirmininkas Eugenijus Varkalevičius. Grinkiškietės Elytės Pilinkienės eilių paskaitė kultūros specialistė Rima Juozaitienė.

Renginio metu šoko Pašušvio pagrindinės mokyklos jaunieji šokėjai (vadovė Kristina Urbonaitė), skambėjo dainos, kurias atliko pašušvietė Nomeda Hofmanaitė, mokytojos ir kultūros specialistės (vadovė Rita Ivoškienė). 5–10 klasių mokiniai ir mokytojos papuošė sceną. 

Linos Lydikaitienės inf. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą