2017 m. balandžio 2 d., sekmadienis

Interneto savaitė Židikų bibliotekoje


Kovo 27 – balandžio 2 dienomis 28 Europos šalyse vyksta tradicinė „Interneto savaitė“. Židikų biblioteka taip pat prisijungė prie šios akcijos.
Žaidimais, testais, filmukais bei diskusijomis sudominti pažadėjusi Židikų filialo bibliotekininkė Benita Vaizgėlienė kvietė vaikus ir jaunimą ateiti į biblioteką ir pasitikrinti: ar saugiai registruojamės socialiniuose tinkluose, kokius asmeninius duomenis viešiname, ką daryti, jei esi įžeidinėjamas, kokius failus galima siųstis iš interneto.

Kovo 28 d. aštuoni popietės dalyviai sprendė testą ,,Ar esi saugus internete?“, net septyni dalyviai teisingai atsakė į visus testo klausimus. Testu ,,Kaip apsunkinti Avinui Ragiui gyvenimą?“ vaikai pasitikrino žinias, kaip išvengti tapatybės vagysčių. Šis testas popietės dalyviams pasirodė sudėtingesnis, bet ypač gerai pasirodė penktokės Justė Malūkaitė ir Milda Gerikaitė – jos į visus klausimus atsakė teisingai. Tiems, kuriems pritrūko žinių, bibliotekininkė rekomendavo perskaityti leidinį ,,Saugus ir draugiškas internete: moksleiviams“.


Kovo 30 d. mažieji Židikų filialo lankytojai žaidė saugų kompiuterinį žaidimą ,,Klaidūs interneto miškai“, kuris jiems labai patiko. Vyresniems moksleiviams bibliotekininkė papasakojo apie duomenų kaupimą internete, naudodamasi leidiniu ,,Skaitmeniniai aukso ieškotojai“. Paskui vaikai žiūrėjo trumpus vaizdo siužetus apie dalinimąsi informacija internete, kartu su bibliotekininke aptarė matytus vaizdus. Bibliotekininkė palinkėjo internete būti budriems ir atsakingiems, įteikė visiems dalyviams dovanėles ir paragino susirasti naudingos informacijos interneto svetainėse www.draugiskasinternetas.lt, www.esaugumas.lt.
Benitos Vaizgėlienės inf.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą