2017 m. balandžio 28 d., penktadienis

Kūrybingų vaikinų fotografijos darbų paroda


Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos jaunimo inovatyvioje erdvėje surengta dviejų kelmiškių moksleivių – J. Graičiūno gimnazijos moksleivio Danieliaus Strelkaukio ir „Kražantės“ progimnazijos moksleivio Neimanto Meškausko – fotografijų paroda. Lioliškis fotografas ir vaizdo operatorius Ričardas Samuilis pristatė senoviškos foto- ir vaizdo technikos parodą. 
Idėja surengti bendrą fotografijų parodą kilo per Jaunimo inovatyvios erdvės gimtadienio šventę, kurioje dalyvavo abu fotografuoti mėgstantys vaikinai.

Pasak Danieliaus, viskas prasidėjo prieš trejus metus, kai spintoje atrado seną tėčio fotoaparatą ir panoro pasaulį pamatyti pro fotoobjektyvo akį. Kalbėdamas apie savo susižavėjimą fotografijos menu, vaikinas ne kartą dėkojo fotografui ir bičiuliui Ričardui Samuiliui, kurio paskatintas pradėjo rimtai  domėtis fotografija: ėmė dažniau fotografuoti gamtoje, surengė pirmas fotosesijas. Ričardas Danieliui padėjo ne tik  patarimais, bet skolino techniką, skatino tobulėti.

Šioje parodoje Danielius pristatė portretus. Jis sakė, kad būdamas 9–10 metų labiausiai mėgo piešti žmonių veidus, gal todėl juos mėgsta ir fotografuoti. „Stengiuosi, kad kiekviena fotografija pasakotų savo istoriją, kad veidas „kalbėtų“,– sakė gimnazistas.

Neimantas, kaip ir Danielius, fotografuoti pradėjo suradęs seną fotoaparatą, šio meno mokėsi nuo pirmos klasės mokyklos fotografų būrelyje. Bibliotekoje vaikinas yra surengęs keletą fotografijų parodą, tačiau ši ypatinga, nes ji, kaip sakė autorius, eksperimentinė: žaidžiama šviesomis, nuotaikomis. Šią vasarą Neimantas dalyvavo fotografijos kursuose, todėl atsirado naujų fotografijų, kuriose vyrauja gamtos motyvai, netikėtos erdvės ir detalės. „Tokia makalynė“, – kritiškai vertino Neimantas, sakydamas, kad jo fotografijas kiekvienas gali suvokti ir interpretuoti savaip.

Nijolės Kančauskienės inf.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą