2017 m. balandžio 23 d., sekmadienis

Pristatyta dr. N. Gaškaitės knyga, liudijanti partizanų istoriją


Balandžio 19 dieną Radviliškio viešojoje bibliotekoje įvyko istorikės Nijolės Gaškaitės knygos „Pasipriešinimo istorija“ pristatymas.

Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkė Vilija Budraitienė renginį pradėjo jaunosios partizanų poetės Dianos Glemžaitės eilėraščiu „Mes mokėsim numirt“. Pirmoji apie knygą kalbėjo Radviliškio Lizdeikos gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė Ana Savickienė. Ji citavo knygos ištraukas ir reziumavo, kad ši knyga – puikus istorijos vadovėlis mokytojams bei mokiniams, norintiems daugiau sužinoti apie partizanus ir jų kovą. Radviliškio Vaižganto gimnazijos istorijos mokytoja ekspertė Laima Maminskienė akcentavo pristatomo leidinio reikšmingumą ir svarbą visuomenei. Mokytojos nuomone, partizanų tema gana  plačiai nagrinėjama ir tarp jaunimo, į šią temą gilinasi istorijos studijas kremtantys aukštųjų mokyklų studentai. 


Knygos turinį plačiąja prasme ir struktūrą įvertino atsargos pulkininkas Arūnas Dudavičius, kuris parengė įdomių ir informatyvių skaidrių pristatymą, pateikė informacijos apie knygos autorę, pakomentavo jos požiūrį į to meto įvykius, apžvelgė partizaninio karo ir partizanų apygardų kūrimosi etapus, skaitė okupacinės valdžios įstatus. Buvo parodyta nemažai unikalių nuotraukų ir dokumentų.
Bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pritarė svečiams, kad ši knyga – dar vienas, įdomus ir naudingas istorijos vadovėlis kiekvienam, besidominčiam Lietuvos istorija.

Tai jau trečiasis, papildytas humanitarinių mokslų daktarės Nijolės Gaškaitės knygos „Pasipriešinimo istorija“ leidimas. Jame pateiktos žymesnių partizanų biografijos, spausdinami ir jų laiškai, dienoraščiai, atsiminimai, kūrybiniai bandymai, atsišaukimai, kai kurie dokumentai. Knyga gausiai iliustruota.

Viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą