2017 m. balandžio 19 d., trečiadienis

Radviliškio bibliotekoje – velykiniai akcentai


Balandžio 10 dieną, artėjant Prisikėlimo šventei – šv. Velykoms, Radviliškio viešosios bibliotekos konferencijų salėje buvo atidaryta šiauliečio menininko Sigito Prancuičio tapybos darbų paroda, kurią inicijavo Radviliškio dekanas, Švenčiausiosios Mergelės Marijos gimimo parapijos bažnyčios klebonas kunigas Tadas Rudys.
Atidarymo renginyje dalyvavo nemažai lauktų svečių. Velykinės  nuotaikos pridėjo ir renginyje skambėjusios Radviliškio Švenčiausiosios Mergelės Marijos gimimo parapijos bažnyčios choro, vadovaujamo Aurelijos Šakėnienės, giesmės. 

Apie meną, išskirtinius S. Prancuičio darbus kalbėjo Šiaulių miesto kultūros centro „Laiptų galerijos“ meno žinovas Ričardas Jakutis. Kitą parodos autoriaus kūrybos pusę pademonstravo valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorius Vladas Baranauskas, skaitydamas jo poetinį žodį. Pats darbų autorius susirinkusiesiems pristatė kiekvieną iš savo darbų, taip padėdamas visiems geriau į juos įsižiūrėti, suprasti pagrindines temas.
S. Prancuitis į parodos atidarymo renginį atsivežė dovanų – savo tapytą paveikslėlį, kurį įteikė Radviliškio muzikos mokyklos direktorei Aurelijai Šakėnienei už paaiškinimą, kas yra rezurekcija. Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė turėjo dovanų parodos autoriui. Pasidalijusi savo  įspūdžiais apie gilią ir įtraukiančią parodą, įstaigos vadovė įteikė menininkui padėką, išsakė viltį, kad radviliškiečiai sulauks ir daugiau tokių malonių, šiltų susitikimų.

S. Prancuičio tapybos darbai nėra nei lengvi, nei puošnūs, neglosto akių spalvų vaiskumu, netgi priešingai – jie sunkūs, gruoblėti, tamsių spalvų, reikalaujantys įdėmaus žvilgsnio ir susikaupimo. O kartu ir labai tapybiški, turintys mistiškumo bei paslaptingumo.
Paroda bibliotekoje veiks iki balandžio 21 dienos.
 Dovilės Jankutės inf. ir nuotr. 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą