2017 m. gegužės 16 d., antradienis

Dekupažo darbų paroda Pavartyčiuose


Pavartyčių kaimo bibliotekoje asociacijos Pavartyčių bendruomenės moterys parengė antrąją savo    darbų parodą.
Paroda gausi ir įdomi. Eksponuojama 40 dekupažo technikos akcentais papuoštų  daiktų: dekoruotos dėžutės, vazos, indai, gėlių vazonai, buteliai.  Darbai labai šilti, spalvingi ir patrauklūs.
Dekupažas – tai kūrybingų moterų atrastas būdas įprastus daiktus paversti labai asmeniškais, gyvybine energija pulsuojančiais kūriniais. Pasak jų, tai širdžiai mielas laisvalaikio užsiėmimas. 

Tuos puikius darbus sukūrė Irena Kuprinskienė, Genutė Butvilienė, Rima Mikutienė, Gražina Slioserienė, Irena Pačkauskienė, Stanislava Katilienė, Violeta Stripinienė, Irena Gvazdauskienė, Danutė Briedienė. Šio meno moteris mokė Šeduvos gimnazijos mokytoja, Pavartyčių kaimo gyventoja Onutė Gabenienė.
Bibliotekoje veikianti paroda traukia lankytojų dėmesį. Pažvelgus į įdomius eksponatus, gal ne vienam sumaniam lankytojui taip pat kils noras pabandyti pasidaryti kažką panašaus.
Daiktų dekoravimo įvairiais piešinėliais techniką XII amžiuje išrado kinai. Vėliau dekupažas atkeliavo į Europą. XVII amžius tapo dekupažo klestėjimo laikotarpiu. XVIII–XIX a. net aristokratės karpė patikusius gobeleno gabalus ir puošė jais savo dėžutes, kuriose laikydavo papuošalus ir mylimųjų laiškelius, dekoravo naktinius stalelius. Dekupažo technika nepamiršta ir dabar. Ne  viena kūrybinga moteris laisvalaikiu puošia senas vazas, įvairius kitus daiktus.
Paroda Pavartyčių kaimo bibliotekoje veiks visą  gegužės mėnesį.


Nijolės Bertulienės inf.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą