2017 m. gegužės 17 d., trečiadienis

Diena, kuri kviečia ir jungia


Gegužės 16-osios pavakarę Radviliškio viešosios bibliotekos konferencijų salėje kartu su bibliotekos socialiniais partneriais – miesto lopšelio-darželio „Eglutė“ „Želmenėlių“ grupe surengta Šeimos dienai skirta popietė „Diena, kuri kviečia ir jungia“.

Paskatinti auklėtojos Laimutės Vaičiulytės, vaikai nuo rudens „augino“ savo skaitymo medžius. Kadangi jie tik šešiamečiai, skaitymo „virusu“ turėjo užsikrėsti visi šeimos nariai – tėveliai, seneliai, vyresnieji broliai, sesės... Šiemet gausiausius skaitymo medžius „užaugino“ Gabija Gološčapovaitė, Rugilė Rudžianskaitė ir Julius Gapšys.
Bet ir mažiau knygų perskaičiusieji neliko nuskriausti, buvo auklėtojos apdovanoti atminimo dovanėlėmis. Neliko skolingi ir vaikai. Gytė Kazlauskaitė padovanojo Žaislotekai savo jau „išaugtus“ žaislus, o Meda Ponelytė ir Gabija Gološčapovaitė – knygų.

Knygų personažas Mikė Pūkuotukas spaudė rankytes visiems vaikams, linkėjo ir toliau bičiuliautis su knyga, įteikė bibliotekos skaitytojo pažymėjimus. Susirinkusieji žiūrėjo nuotaikingą bibliotekos „Boružėlės“ lėlių teatro pasirodymą „Žvėreliai apie skaitymo naudą“. Vėliau tėveliai, lydimi Vaikų literatūros skyriaus vedėjos Nijolės Pakštienės, susipažino su biblioteka.

„Šeimose, kur tėveliai skaito, džiaugsmas į vaikų širdeles susiraito“. Šie Genovaitės Lukšaitės miniatiūros žodžiai tegul pasiekia kiekvieną šeimą.

Viešosios bibliotekos inf.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą