2017 m. gegužės 29 d., pirmadienis

Gražiausios vaikų knygos bibliotekoje tapo stalo teatro spektakliukais


Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Šaltinėlio“ filiale vyko baigiamasis Šiaulių miesto savivaldybės iš dalies finansuoto projekto „Keliaujantis lagaminas: 3x5“ renginys. Projekto metu buvo skatinama stiprinti garsinio skaitymo svarbą ikimokyklinio amžiaus vaikams, ugdyti jų  kultūrinės įvairovės pažinimą, kūrybinę saviraišką, meninius gebėjimus ir inicijuoti pedagogų, bibliotekininkų, menininkų, ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų bendradarbiavimą.




Projekto metu vaikai, jų auklėtojos, tėveliai buvo pakviesti skaityti penkias šiauliečių autorių knygas: Dainiaus Šukio „Skaniausias vaikas“ ir „Ežys, kuris mylėjo slapta“, Linos Žutautės „Kakė Makė ir netvarkos nykštukas“, „Kakė Makė ir pavogtas laikas“ ir „Kakė Makė ir didelė tamsa“penkias Lietuvos šiuolaikinių rašytojų knygas: Evelinos Daciūtės ir Ingos Dagilės „Drambliai ėjo į svečius“, Audros Baranauskaitės ir Rimvydo Kepežinsko „Pelikanas Pranas ir taksas Antanas“, Evelinos Daciūtės „Laimė yra lapė“, Nadios Kovaliovos „Meškis ir žąsis“, Aurelijos Umbrasienės „Pražydęs kaktusas“ bei penkias verstines, pasaulyje pripažintų šiuolaikinių rašytojų knygas: Burny Boso „Drambliukas Olis“, Tove’ės Jansson „Muminukai ir žiemos sniegas“, Julia’os Donaldson „Grufo vaikelis“, Orianne’ės Lallemand ir Eleonore’ės Thuiller „Vilkas keičia spalvą“, Eve’ės Tharlet „Draugystė su piene“.

Gegužės 26 d., baigiamosios šventės metu, projekto dalyviai, pasirinkę vieną labiausiai patikusią knygą, turėjo ją interpretuoti ir sukurti stalo teatro spektakliuką, jį suvaidinti. Lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ „Žirniukų“ grupės ikimokyklinukai inscenizavo Evelinos Daciūtės knygelę „Laimė yra lapė“. Lopšelio-darželio „Ežerėlis“ „Drugelių“ grupės vaikams labiausiai patiko knygelės apie Kakę Makę, tad jie inscenizuoti pasirinko Linos Žutautės knygelę „Kakė Makė ir Dantukų fėjos puota“. Būsimųjų pirmokų iš „Sandoros“ progimnazijos stalo teatro spektakliukas buvo pagal Orianne’ės Lallemand ir Eleonore’ės Thuiller knygelę „Vilkas keičia spalvą“. O mažieji „Pelėdžiukai“ iš lopšelio-darželio „Žibutė“, sujungę stalo teatro edukacijos žinias, lietuvių liaudies daineles ir pasakas, patys sukūrė pasaką-interpretaciją  „Dviejų gaidelių kelionė“.

Šventę, kupiną teigiamų emocijų, pažinimo džiaugsmo, galybės įspūdžių vedė Šiaulių teatro vaikams „Birbironas“ aktorės Regina Petrūnienė ir Renata Vasiliauskienė.

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vardu dėkojame visoms projekte dalyvavusioms ikimokyklinio ugdymo įstaigoms – lopšeliams-darželiams „Ąžuoliukui“, „Ežerėliui“, „Kregždutei“, „Žibutei“, Šiaulių „Sandoros“ progimnazijai – už puikų dalyvavimą projekte. Ypač dėkojame pedagogėms Kristinai Vertelienei, Andželikai Dūdienei, Aušrai Ignatavičienei, Redai Ginelevičienei, Vilmai Molienei, Reginai Alšauskienei, Gintarei Vitkuvienei, kurios žadino vaikų norą skaityti ir klausytis skaitomo teksto, įkvėpė savo ikimokyklinukus pajausti, kad laiką leisti su knyga yra smagu, įdomu ir malonu.


                                                                                              Agnės Kemzūraitės inf.


                                                 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą