2017 m. gegužės 19 d., penktadienis

Molio ir medžio darbų paroda Pakalniškiuose


Gegužės 10 dieną Pakalniškių kaimo biblioteką pasiekė per rajono bibliotekas keliaujanti šiaulėniškio tautodailininko Aleksandro Filipavičiaus ir Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos mokytojos metodininkės Birutės Banienės darbų iš molio bei medžio paroda „Prikelti antram gyvenimui“.
Parodoje eksponuojami 55 įvairūs darbai. Kai kurie padaryti iš medžio, kiti – iš molio. Didesnę eksponatų dalį sudaro Aleksandro Filipavičiaus darbai.

Parodos autoriai dalyvius pakvietė į lipdybos iš molio pamokėlę, kurioje mielai dalyvavo ir vaikai, ir suaugusieji. Pasidžiaugę savo sukurtais darbeliais, apžiūrėję parodą, visi dar  pabendravome prie arbatos puodelio.


Aleksandras Filipavičius – rajone jau žinomas tautodailininkas. Su savo darbais jis dalyvauja įvairiose parodose, amatų mugėse. Už tai įvertintas padėkos raštais, dovanomis.
Mokytoja Birutė Banienė anksčiau mėgdavo daryti atvirukus ir paveikslus iš džiovintų gėlių bei augalų. Susipažinusi su šeduviete Vitalija Balioniene, užsikrėtė jos pomėgiu pinti šiaudinius sodus. Naujausias mokytojos laisvalaikio užsiėmimas –  lipdymas iš molio; pirmuosius tokius savo darbus ji eksponuoja ir šioje parodoje.


Ramutės Smailienės inf.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą