2017 m. gegužės 16 d., antradienis

Skaitytojų įrašymo dienos bibliotekoje „Eikim, tėveli, į biblioteką“


Balandžio 11–23 dienomis Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešojoje bibliotekoje vyko vaikų įrašymo į skaitytojus dienos „Eikim, tėveli, į biblioteką“.
Tai tradicinis renginys, kuris kviečia pačius mažiausius pirmą kartą apsilankyti bibliotekoje, susipažinti su teikiamomis paslaugomis bei naudojimosi biblioteka taisyklėmis. Vaikų erdvėje organizuojamos įvairios veiklos: jaunieji skaitytojai susipažįsta su jiems skirtais leidiniais, dalyvauja įvairiuose kūrybiniuose užsiėmimuose, žaidybiniuose ar garsiniuose skaitymuose, piešia bei spalvina, žiūri animacinius filmukus ir kt. Vaikams visuomet atviros Pasakų kambario durys, kuriame gyvena knygius, visų pamėgtas personažas linksmasis Drevinukas. 

Balandžio 19 d. atvyko nuotaikingai nusiteikę „Aukuro“ pagrindinės mokyklos pirmaklasiai kartu su mokytojomis Jūrate Laurutiene ir Maryte Parnarauskiene ir „Kražantės“ progimnazijos pirmokai, atlydėti auklėtojos Linos Armonienės. Skaitytojų įrašymo dienų proga surengta šventė „Daug raidelių aš žinau“. Savo mintimis apie skaitymą pasidalijo bibliotekininkė Danguolė Garnienė, ji pakvietė mažuosius šventės dalyvius tapti bibliotekos skaitytojais. Šventėje dalyvavo Pagryžuvio ir Tytuvėnų bibliotekų darbuotojos Vilma Dichavičienė bei Dalia Galbuogienė, kurios, persirengusios Mere Popins ir Raganaite, surengė vaikams edukacinį užsiėmimą: vaikai deklamavo, dainavo, skaičiavo, kartu su savo auklėtiniais vaidino ir jų mokytojos.
Balandžio 21 d. vaikų erdvėje vyko Knygų pristatymo konkurso atrankinis turas. Didysis Knygų pristatymo konkurso finalas vyko gegužės 10 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje. Patys mažiausi, apsilankę tą dieną bibliotekoje, turėjo netikėtą galimybę pažiūrėti, kaip vyresnieji išradingai ir įdomiai pristatinėja savo perskaitytas knygas.
Skaitytojų įrašymo dienomis bibliotekoje veikė fotografijų paroda „Bibliotekų metams prabėgus... Tik vieni metai“. Fotografijose užfiksuoti vaikų erdvės renginiai, įdomios bei netikėtos susitikimų, poilsio, kūrybinių užsiėmimų akimirkos. Mažuosius ypač domino žaislinių knygelių paroda „Mes galime žaisti ir skaityti“. Lentynoje ir paslaptingoje skrynioje buvo galima rasti „dainuojančių“, „grojančių“, minkštų, labai didelių ir visai mažyčių knygelių.
Skaitymas yra vienas geriausių būdų, padedančių augančiam vaikui tobulėti ir lavinti vaizduotę, suteikiantis naujų žinių ir patirčių. Tikimės, kad būsimiems bibliotekos lankytojams vaikų erdvė taps susitikimų, pažinimo, draugystės ir bendravimo vieta.


Danguolės Garnienės inf.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą