2017 m. birželio 22 d., ketvirtadienis

Dekupažo darbų paroda Pakalniškiuose

 Birželio mėn. Pakalniškių kaimo bibliotekoje eksponuojama asociacijos Pavartyčių bendruomenės moterų dekupažo darbų paroda.
Kiek anksčiau moterų kūryba gėrėjosi Pavartyčių bibliotekos lankytojai, o dabar jais pasigrožėti turi galimybę ir Pakalniškių kaimo gyventojai. Eksponuojama apie 40 įvairių darbų, papuoštų ir dekoruotų įvairiais piešinėliais, iškirptais iš popierinių servetėlių.
Tai – įvairūs namų apyvokos daiktai: arbatinukai, moliniai vazonai, vazelės gėlėms, kartoninės dėžutės, kavos indeliai, žvakės, buteliai, netgi bidonėliai.
Eksponatai žavi grožiu, skaidriomis, žaismingomis spalvomis. Anot jų kūrėjų, tokia technika gražinti daiktus yra smagu ir nelabai sudėtinga, pagrindinis pranašumas – atsirandanti galimybė kiekvienam, net nemokančiam piešti, išreikšti save ir paįvairinti savo buitį originaliais daiktais. Pavartyčių moterys džiaugiasi ne tik prasmingu darbu ir pavykusiu rezultatu, bet ir užsiėmimuose kūrybiškai praleidžiamu laiku, praskaidrinama savo kasdienybe. Taip pat vertina ir galimybę parodyti savo darbus kitiems žmonėms.
Šios puikios parodos sumanytoja ir moterų darbų vadovė – Šeduvos gimnazijos mokytoja, Pavartyčių kaimo gyventoja Ona Gabenienė.
Paroda bibliotekoje veiks birželio–liepos mėnesiais.
                                                     
                                        Ramutės Smailienės, Pakalniškių filialo bibliotekininkės inf. ir nuotr.

                                       
                                              Paroda sudomino ir mažuosius skaitytojus



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą