2017 m. birželio 2 d., penktadienis

„Mėgintuvėlio“ pasirodymas Skaistgirio bibliotekoje


Gegužės 30 d. Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Skaistgirio filialas trumpam tapo chemijos mokslo laboratorija. Čia vaikams pasijusti aistringais mokslininkais padėjo edukatorė chemijos mokslų daktarė Renata Česūnienė ir Laurynas Česūnas. Jie yra istorijų apie smalsųjį „Mėgintuvėlį“ autoriai, parašę knygas „Mėgintuvėlio kelionės“, „Mėgintuvėlis armijoje“, „Mėgintuvėlis kosmose“ ir netrukus išleisiantys ketvirtąjį „Mėgintuvėlio“ nuotykių rinkinį. Renginio dalyviams svečiai netruko įrodyti, jog domėtis mokslu ne tik naudinga, bet ir smagu, o chemijos burtams atsispirti neįmanoma. 

Vaikai, apsirengę baltais chalatėliais kaip tikri laboratorijos darbuotojai, mūvėdami pirštinaites ir užsidėję apsauginius akinius, tyrinėjo orą, vandenį ir ugnį. Salėje šnypštė, kunkuliavo ir iš mėgintuvėlių virto garai ir putos, skraidė spalvoti burbulai, žybčiojo ir spragsėjo mažučiai fejerverkai. Vaikai netgi galėjo savo rankose laikyti ugnį! Taip smagiai mokantis visiškai nesunku įsiminti oro sudėtį procentais ar cheminių elementų pavadinimus. Naujieji laborantai liko sužavėti renginio.
„Mėgintuvėlio“ komanda sudomino visus: ir mažus, ir suaugusius dalyvius. Atliekami sudėtingi eksperimentai intrigavo, atrodė žaismingai, buvo spalvingi ir kvapnūs! O svarbiausia – viską buvo galima ne tik stebėti, bet ir liesti, patiems bandyti. Dėl to užsiėmimas tapo atraktyvesnis, suprantamesnis, skatino rimtesnį susidomėjimą, norą pažinti.
Užsiėmimas vyko pagal projektą „Bibliotekos gidas visai šeimai“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba, LR kultūros ministerija ir Joniškio rajono savivaldybė.

Ievos Lipskienės inf.

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą