2017 m. birželio 20 d., antradienis

Pristatytos baisogaliečių knygos


„Knygos yra tarsi stiklas, pro kurį kiekvienas galime pasižiūrėti į gyvenimą su jų džiaugsmais ir sielvartais...“ Tokiais žodžiais birželio 10 d. Baisogalos filialo bibliotekininkės  Alvyda Žižniauskienė ir Viktorija Golcienė pradėjo renovuotos bibliotekos  atidarymo  renginį – Ele­nos Šveis­tie­nės ir Vi­li­mo Ma­li­naus­ko kny­gų pri­sta­ty­mą.
Elena Šveistienė 2015 m. parengė spaudai knygą „Baisogalių kovos ir aukos dėl Lietuvos nepriklausomybės“. Joje pasakojama apie gūdžius ir dabartiniam jaunimui sunkiai įsivaizduojamus karų, pokario metus, anų laikų  politikų ir valstybių konfliktus. Knygą pristatė autorės anūkas Skaistis Šveistys, jam talkino Darija Vaitkevičiūtė. Savo prisiminimais dalijosi ir E. Šveistienės knygų redaktorė Regina Gedvilienė. 

Nuskambėjus valsui, pristatytas kompozitorius Vilimas Malinauskas ir jo kūrinių tautiškoms kaimo kapeloms partitūrų keturių dalių rinkinys „Gimtinės takais“. Bibliotekininkės pakomentavo tris dalis: „Ten, kur Lietuva per amžius buvo“, „Mes sugrįžtam namo“, „Kur žibuoklių namai“ bei operetę, klavyrą ir libretą „Laumės pirtyje“. Autorius papildė bibliotekininkes, papasakodamas apie naujai gautą ketvirtąją dalį „Rytas sodžiuje“, pasidalijo mintimis apie kūrybos procesą.
Renginio pabaigoje skambant  kūriniui „Mes sugrįžtam namo“ padėkota  autoriams  už prasmingą veiklą ir palinkėta  sveikatos bei idėjų kūrybai.

Baisogalos filialo inf.

Sigito Mikučio nuotr.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą