2017 m. birželio 14 d., trečiadienis

Projektas „Atrask save“ Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje

Akmenės rajono savivaldybės viešoji biblioteka bendradarbiauja su UAB "ETKC", pasirašiusia su teritorinėmis darbo biržomis sutartį dėl "Nepasirengusių darbo rinkai bedarbių, orientuotų į samdomą darbą, supažindinimo su darbo rinka paslaugų pirkimo". Šiuo metu darbo biržos siųsti jauni žmonės praktiką atlieka Viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo ir bibliografijos skyriuje, Akmenės miesto, Kruopių, Kalniškių, Agluonų kaimo bibliotekose-filialuose,  Papilės mstl. K.Narščiaus bibliotekoje-filiale. 
Nedirbantis ir nesimokantis jaunimas  su projekto „Atrask save“ vadovais kiekvieną pirmadienį lankosi Viešojoje bibliotekoje, kur direktorė Zita Sinkevičienė  supažindina su Viešosios bibliotekos veikla, vykdomais projektais, o direktorės pavaduotoja Dalė Taraškevičiūtė - su netradicinėmis darbo formomis bibliotekose.
Projekto „Atrask save“ tikslas – sumažinti nedirbančio, nesimokančio ir mokymuose nedalyvaujančio 15 – 29 m. amžiaus jaunimo skaičių, įgyvendinant ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į tai, kokiai tikslinei grupei asmuo priklauso bei įvertinant asmens poreikius ir galimybes.


                                                            Zitos Sinkevičienės, viešosios bibliotekos direktorės  inf. 

                                   Dalios Markulienės nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą