2017 m. birželio 26 d., pirmadienis

Žemaičių tarmės tyrėjų viešnagė Sedos bibliotekoje


Birželio 22 d. vyko susitikimas su Klaipėdos universiteto docente Jūrate Lubiene bei studentėmis, kurios atvyko tirti žemaičių tarmės. Sedos bibliotekos darbuotojos mielai padėjo viešnioms.

Studentės apklausė konkrečius respondentus, o docentė kalbėjosi su grupele žmonių. Su studentėmis bendravo Jovita Kveinienė, gyvenanti Pagardės kaime, vadinamojoje Valiuškų sodyboje, Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos bibliotekininkė Danutė Mickienė bei Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filialo darbuotoja Zita Kudienė – abi kilusios iš Ketūnų kaimo. Su docente kalbėjosi bibliotekininkės Janina Kelerienė, kuri kilusi iš Kuršėnų, tačiau jau ilgą laiką gyvena Sedoje, ir Loreta Mickienė, nuo mažens gyvenanti Sedoje, bei bibliotekos lankytojai: Elena Danutė Eičinienė iš Renavo kaimo, sediškis Albertas Vilimas bei kiekvieną vasarą Sedoje atostogaujanti Daiva Pilinkienė.

Apibendrinusios Sedoje surinktą medžiagą žemaičių tarmės tyrėjos liko patenkintos. Ši informacija bus panaudota knygoje apie žemaičių tarmę. Pasak docentės Jūratės, žemaičių tarmė yra unikali, nepanaši į jokias kitas tarmes, todėl verta vadintis žemaičių kalba.

Loretos Mickienės inf.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą