2017 m. liepos 10 d., pirmadienis

Edukacinė programa „Naisių vasaros“ festivalio dalyviams


Liepos 8-ąją, šeštadienį, Naisiuose tradiciškai surengtas vienas gražiausių renginių šeimoms – festivalis „Naisių vasara“, kuriame dalyvavo ir turiningą programą pristatė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

Į bibliotekos stovyklavietę Baltų arenoje pirmieji lankytojai užsuko dar prieš vidurdienį. Čia jų laukė įvairios pramogos.

Labiausiai vaikams ir suaugusiesiems rūpėjo naujos technologijos – netrūko norinčių susipažinti su papildyta realybe ir išbandyti virtualiosios  realybės akinius. Šis užsiėmimas ypač patiko vaikams ir mamoms. Bibliotekos darbuotojų Tomo ir Mato padrąsinti, dalyviai dėjosi akinius ir leidosi į virtualią kelionę. Daugumai jų tai buvo nauja ir labai maloni patirtis.
Vaikams taip pat labai patiko 3D grafikos programėlė „Quiver“, priverčianti atgyti piešinius iPad planšetėse. Azartiškesni dalyvavo interaktyvioje literatūrinėje viktorinoje, kuri žaidžiama naudojant planšetes.

Gausu buvo ir besidominčių ypatingomis knygomis vaikams. Jas profesionaliai pristatė Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkė Genovaitė. Knygos-žaidimai, kalbančios knygos, enciklopedijos, knygos, išleistos Brailio raštu, skaitomos su 3D akiniais, paveikslėlių knygos, skirtos patiems mažiausiems, ir kt. – jos patiko ne tik vaikams, bet ir tėveliams, močiutėms. Pastarosios atvirai reiškė susižavėjimą šiuolaikinėmis leidybos naujienomis, teiravosi, kur galima įsigyti tokių knygų.

Mėgstančius meistrauti kvietėme užsukti į dailininkės Lolitos Brazos kūrybines dirbtuves ir sukurti autentišką laišką vasarai, su darbuotoja Ieva pasigaminti skirtuką knygai. Taip pat buvo galima padainuoti duetu karaokę, pamankštinti smegenėles spėliojant mįsles ir minkles, o viską išbandžius, pasidaryti linksmą nuotrauką atminimui su pasakų veikėja ragana.

Per penkias darbo festivalyje valandas bibliotekos edukaciniuose užsiėmimuose apsilankė keli tūkstančiai žmonių. Su bibliotekos veiklomis juos supažindino 13 darbuotojų ir 2 savanorių komanda.


L. Juzulėnienės inf.
L. Juzulėnienės ir D. Gaubienės nuotr. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą