2017 m. rugpjūčio 28 d., pirmadienis

Naktis Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje

Biblioteka dalyvavo projekte „Šiaulių naktys“ 2017. Rugpjūčio 25 d. ji buvo atvira iki vidurnakčio.  Miesto gyventojai ir svečiai turėjo puikią progą atrasti biblioteką iš naujo. Buvo pristatytos tradicinės ir naujos, interaktyvios veiklos.
Vyko susitikimas su rašytoju, literatūros kritiku, šiauliečiu Rimantu Kmita. Pokalbį su rašytoju apie bachūrą iš Pietinio rajono anais laikais kultiniame romane „Pietinia kronikas“ vedė Šiaulių universiteto doc. dr. Dalia Jakaitė ir literatūrologijos magistrantė Regina Žemaitė. Meno ir muzikos skyriuje vyko diskusija su melomanu Jonu Andruška tema „HIP HOP SUBKULTŪRA: MC, DJ, Graffity makers ir b-boys“. Vaikų literatūros skyriuje veikė kūrybinės komiksų dirbtuvės su Reinaldu, vaikai dalyvavo žaidime „Knygų medžioklė“, būrėsi literatūrinėmis kortomis.
Orentaciniu žaidimu kvietėme atrasti kitokią įdomią biblioteką. Įvykdę užduotis buvo apdovanoti projekto „Vasara su knyga“ kuprinėmis ir skaitymo pagalvėlėmis. Veikė kūrybinės voko dirbtuvės su dailininke Lolita Putramentiene-Braza „1990 metai. Šiauliai“.
Kino salėje vyko 3D filmų peržiūra visai šeimai.
Išmanioje erdvėje dauguma išbandė inovatyvias technologijas (robotų varžybos, robotas žaislas BB-8, iPAD planšetės, QR kodai, linksma literatūrinė viktorina).
Jaunimo erdvėje - stalo žaidimai, žaidimų konsolė xbox. Kvietėme visus dainuoti gražiausias dainas karaokė.
Užmaršūs skaitytojai galėjo grąžinti knygas be delspinigių!
Iki vidurnakčio visi vaišinosi arbata ir pyragu.

                                                                      
                                                      Dizainerės Ievos Slonksnytės nuotraukose renginio akimirkos
                                              





     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą