2017 m. rugpjūčio 25 d., penktadienis

Tradicinė sporto šventė Beinoravoje

Rugpjūčio 19 d. Beinoravoje vyko jau tradicija tapęs renginys – „Beinoravos sporto šventė 2017. Dienos svajonės pildosi“. Šventėje, kurią organizavo kraštietė, Lietuvos ultramaratonininkė, tarptautinės futbolo federacijos teisėja Vaiva Kurpytė-Skipitienė, dalyvavo Beinoravos kaimo bendruomenės nariai, bibliotekos ir kultūros namų darbuotojai, daugiau nei 200 kaimo gyventojų ir svečių. Tai vienas didžiausių renginių Beinoravos krašto istorijoje.
Iškilmingas šventės atidarymas prasidėjo buvusios Labučių pagrindinės mokyklos stadione, kur  grupelė bėgikų su Lietuvos trispalve bėgo garbės ratą aplink stadioną. Vėliau vyko įvairios sportinės varžybos, kuriose dalyvavo sportininkai ne tik iš Beinoravos krašto, bet ir iš Vilniaus, Panevėžio, Šiaulių, Pakruojo, Šilutės, Smilgių, Sidabravo, Naujamiesčio, Perekšlių, Pociūnų, Palonų, Vadaktų, Prasčiūnų. Dalyviai rungėsi bėgimo, krepšinio, futbolo, tinklinio, bauduko, rankų lenkimo, šaudymo, stalo teniso, kvadrato, svarčių kilnojimo, maišų nešimo rungtyse.
Visoms sporto rungtims teisėjavo profesionalūs teisėjai, tarp kurių buvo ir Rasa Imanalijeva – Lietuvos moterų futbolo žvaigždė, spėjusi susirinkti visus aukščiausius įvertinimus Lietuvos futbole kaip žaidėja, o dabar siekianti aukštumų ir pripažinimo teisėjavimo srityje.
Varžybų metu skambėjo Beinoravos moterų ansamblio „ Atgaiva“ dainos (vadovė Emilija Bieliūnienė), armonika pritarė muzikantas Vidmantas Baltrūnas.
Kol suaugusieji ir vyresni vaikai dalyvavo sportinėse varžybose, mažiausieji džiaugėsi atrakcionais bibliotekos kiemelyje, dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėlėse, išmėgino rankos taiklumą smiginio-loterijos rungtyje, vikrumą komandinėse estafetėse, dalyvavo „Escape room“ pramogoje. Tačiau daugiausiai džiaugsmo vaikams teikė pripučiamas batutas. Susirinkusieji į šventę vaikai buvo nemokomai vaišinami cukraus vata, kitais saldumynais bei vaisvandeniais.
Nuobodžiauti šventėje nebuvo kada, nes tie, kurie nepanoro sudalyvauti sporto rungtyse, turėjo laiko išmėginti laikinųjų tatuiruočių meną. Beinoraviškės menininkės Akvilė Salikaitė ir Akvilė Lukoševičiūtė chna dažais ant kūno piešė įvairiausius raštus vaikams ir suaugusiesiems. 
Vakare vyko kiek oficialesnė renginio dalis, kurios metu buvo minimos 431-osios Beinoravos vardo metinės. Ta proga buvo pasveikinti šiais metais gražaus jubiliejaus sulaukę beinoraviškiai, taip pat šiais metais mažylių susilaukusios šeimos bei būsimieji pirmokai. Beinoravos seniūnaitė Rūta Jelinskienė ir Beinoravos bendruomenės pirmininkas Jonas Vilčiauskas jiems visiems įteikė padėkos raštus ir dovanėles. Bendruomenės pirmininkas J. Vilčiauskas dėkojo ir kraštietei sportininkei Vaivai Kurpytei-Skipitienei, kuri jau trečius metus iš eilės rūpinasi kaimo jaunimu ir vaikais, organizuodama jiems daug gražių ir įspūdingų renginių. Antroje vakaro dalyje visus linksmino Radviliškio miesto liaudiškos muzikos kapela „Seni pažįstami“. 
Kitą šventės dieną, sekmadienį, parapijiečiai ir kaimo svečiai rinkosi į Dievo Apvaizdos atlaidus Dapšionių bažnytėlėje, kurioje šventas mišias aukojo parapijos klebonas Remigijus Jurevičius. Po mišių skambėjo kraštietės, šiuo metu dainuojančios Kauno valstybiniame chore ir Panevėžio muzikiniame teatre, Elenos Kalvaitytės-Vitkauskienės atliekamų kūrinių muzika, giedojo jungtinis Sidabravo-Dapšionių parapijos bažnytinis choras (vadovas Eugenijus Janeliūnas).

                                                                                                        Rima Lukoševičiūtė                 
          Beinoravos bibliotekininkė

                                                                                                  Autorės ir Rimanto Ožalinsko nuotr.


                                                           




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą