2017 m. rugsėjo 26 d., antradienis

Bibliotekininkai mokėsi bendravimo su negalią turinčiais asmenimis


2017 m. rugsėjo 26 d. dvidešimt regiono bibliotekų specialistų iš Radviliškio, Pakruojo, Plungės, Joniškio, Telšių, Kelmės ir Šiaulių rajonų, taip pat Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos dalyvavo seminare „Kaip bendrauti su asmenimis, turinčiais negalią (klausos, regos, intelekto, fizinę, judėjimo, autizmo spektro, psichikos)“.

Šešių akademinių valandų trukmės seminarą vedė Šiaulių universiteto Specialiosios pedagogikos katedros docentas dr. Algirdas Ališauskas. Lektorius supažindino klausytojus su naujausiomis teorijomis, specialistų rekomendacijomis, pasidalijo asmenine bendravimo su šiais asmenimis patirtimi, įvardijo konkrečias sėkmingo bendravimo priežastis. Seminaro dalyviai stebėjo vaizdo medžiagą ir ją analizavo.


Suteiktos žinios padės bibliotekų specialistams, dirbantiems su specialiųjų poreikių turinčiais vaikais ir jaunimu, įgyti reikalingų kompetencijų ir įgūdžių.

Seminaras surengtas pagal projektą „Mobili inovatyvių technologijų laboratorija vaikams ir jaunimui“. Šiuo projektu siekiama ugdyti vaikų ir jaunimo, turinčių specialiųjų poreikių bei gyvenančių regionuose, skaitmeninį raštingumą ir skaitmenines kompetencijas, mažinti šios tikslinės grupės skaitmeninę ir informacinę atskirtį. To siekiama supažindinant vaikus ir jaunimą su Mobilios inovatyvių technologijų laboratorijos siūlomomis šiuolaikinėmis technologijomis.


Projektą remia LR kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Amerikos ambasada Lietuvoje.



L. Juzulėnienės inf.
I. Slonksnytės nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą