2017 m. rugsėjo 7 d., ketvirtadienis

Bibliotekoje šventinė floristinė kompozicija Šiaulių dienoms

Prie Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyriaus (Aido g. 27) atsirado pirmieji šventės „Šiaulių dienos 781“ meniniai akcentai. Bibliotekos įėjimą papuošė Senjorų rankdarbių būrelio kūrybinis darbas – floristinė kompozicija „Lapų verbos Šiaulių gimtadieniui“. Idėjos autorė ir darbo vadovė – dailininkė dr. Irena Burneckienė.

Bibliografijos-informacijos skyriuje veikiančio Senjorų rankdarbių būrelio narės prie veiklų, skirtų Šiaulių miesto gimtadieniui, savo kūryba ir idėjomis prisijungia jau ne pirmus metus. Po vasaros atostogų susirinkusios moterys šįkart kūrė spalvingas floristines kompozicijas – verbas. Numatytam darbui buvo pasiruošta iš anksto. Ir senjoros, ir bibliotekininkės įvairiausius lapus bei rudenines gėles komponavo į įspūdingo dydžio verbas. Daugiausia pastangų pasiruošiant šiam floristikos užsiėmimui įdėjo kaip visada kūrybiška ir iniciatyvi būrelio narė I. Burneckienė. Ji supažindino moteris su verbų komponavimo principais ir subtilybėmis. Pamačiusios neįprastai dideles, dvimetrines lazdyno lazdas, prie kurių turėjo būti rišami lapai ir gėlės, iš pradžių moterys pasijuto nedrąsiai. Bet kūrybinis azartas tuoj pat įtraukė jas į darbą.

Kiekviena būrelį lankanti senjora turi meninių gebėjimų, tad kūrybiniai darbai savo išskirtiniu grožiu, spalvingumu stebino netgi pačias autores. Lapų verbų kompozicija šventinę savaitę pasitinkant Šiaulių miesto gimtadienį, siūlome pasigrožėti ne tik bibliotekos lankytojams, bet ir praeiviams.


                                                                                              Agnės Kemzūraitės inf.


                                                          

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą