2017 m. rugsėjo 8 d., penktadienis

Išrinkti „Vasaros skaitymo iššūkio“ nugalėtojai Mažeikiuose

                   

Rugsėjo 6 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje įvyko baigiamasis „Vasaros skaitymo iššūkio“ renginys, kuriame paskelbti šio projekto rezultatai ir padėkota visiems, įveikusiems 10 užduočių. Burtų keliu buvo išaiškinti pagrindinio prizo, kurį skyrė projekto iniciatorė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka, laimėtojai, kitiems įteiktos projekto rėmėjo „Kavos draugas“ bei Mažeikių viešosios bibliotekos dovanėlės ir diplomai.

         Mūsų rajone „Vasaros skaitymo iššūkyje“ dalyvavo 77 skaitytojai, kurie perskaitė 579 knygas. Visas užduotis įveikė 44 skaitytojai: po 11 skaitytojų iš Ukrinų ir Sedos, 6 – iš Reivyčių filialo, 3 – Naftininkų ir 13 – Viešosios bibliotekos (6 vaikai ir 7 suaugusieji). Vyriausiai skaitytojai, perskaičiusiai visas dešimt knygų, yra 83-eji, o jauniausiai – 8-eri metai.
         Renginyje prie arbatos puodelio dalyvavę „Skaitymo iššūkį“ įveikę skaitytojai sakė, kad projektas jiems buvo įdomus ir mielai dalyvautų kitais metais. Buvo smagu rinktis bei skaityti knygas pagal užduotis, kurios iš tiesų buvo visai nesunkios. Įvairių leidinių bibliotekoje daug, tad įdomu susirasti netikėtą knygą, kurios gal ir nebūtų pastebėję, jeigu ne iššūkio užduotys. Kitų metų iššūkiui jie pasiūlė naujų užduočių: perskaityti knygą užsienio kalba arba kurios pavadinime būtų šeimos narių (tėvas, duktė, motina, sesuo), miestų ar miestelių pavadinimai.
        Pagrindinis „Skaitymo iššūkio“ prizas (kuprinėlė ir pagalvėlė) atiteko Ievai Bartušytei (Mažeikių viešoji biblioteka, Vaikų literatūros skyrius), Agnei Muravjovaitei (Ukrinų filialas), Stasei Petkienei (Sedos filialas), Eglei Mažonienei (Naftininkų filialas), Ramunei Juozapavičienei (Mažeikių viešoji biblioteka, Skaitytojų aptarnavimo skyrius). Projekto rėmėjo „Kavos draugas“ prizai buvo įteikti Rasai Kontenienei, Dovydui Muniui, Vandai Mažrimienei, Jurgitai Šilinskytei, Rimai Miliuvienei, Aurėjai Lapšytei, Svetlanai Kuzmickytei, kiti buvo apdovanoti Mažeikių viešosios bibliotekos dovanėlėmis.
        Fleitos muzikos melodijas visiems susirinkusiems dovanojo viena iš „Skaitymo iššūkio“ nugalėtojų – ukriniškė Agnė Muravjovaitė.


Dangira Undžienė
Mažeikių r. savivaldybės viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

                                                                    


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą