2017 m. rugsėjo 4 d., pirmadienis

Pirmasis Knygų namelis kviečia praverti dureles


Radviliškio miesto 450 metų ir Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos 80 metų sukakties proga bibliotekos darbuotojai kvietė Radviliškio miesto ir rajono organizacijas prisijungti prie savanoriškos namelių, kuriuose gyvena knygos, gaminimo akcijos.
Knygų dalijimosi iniciatyva atsirado 2009 m. Amerikoje, kai Todas Bolas skaityti mėgusios motinos garbei savo namo kieme pastatė knygų prikrautą namelį, kurio turiniu galėjo naudotis draugai ir kaimynai. Neilgai trukus idėja išpopuliarėjo visame pasaulyje. Šiemet ji atkeliavo ir į Radviliškį. Projekto tikslas – skleisti skaitymo malonumą ir populiarinti literatūrą pasitelkiant visuomenę. Taip skleidžiamos ne tik švietėjiškos idėjos, bet ir ugdomas  bendruomeniškumas, savanorystė.

Į bibliotekininkų kvietimą atsiliepė trijų Radviliškio miesto organizacijų atstovai. Simboliška, kad į pirmojo Knygų namelio atidarymo šventę radviliškiečiai buvo pakviesti Rugsėjo 1-osios išvakarėse. Rajono meras Antanas Čepononis pasidžiaugė, kad pirmasis namelis buvo pastatytas Radviliškio autobusų stotyje, kur žmonės, laukdami autobuso ar tiesiog eidami pro šalį, galės pasiimti knygą.
Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojai į namelį jau pridėjo knygų. Knygų padovanojo ir pirmoji geranoriškai prie iniciatyvos prisidėjusi Radviliškio rajono gausių šeimų asociacija „Šeimos židinys“ ir jos vadovė Audronė Beresnevičienė. 
Knygų namelio atidarymo šventėje Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pasidalijo mintimis apie Knygų namelių atsiradimo istoriją, pasidžiaugė iniciatyvą palaikiusiais žmonėmis ir padėkojo pirmojo Knygų namelio autoriui, tautodailininkui Aleksandrui Filipavičiui. Pastatyti Knygų namelį padėjo Radviliškio miesto seniūnija. Seniūnas Ernestas Mončiauskas ir pavaduotoja Vigilija Dževečkienė atvyko apžiūrėti Knygų namelio, kuriame jau gyvena knygos, laukiančios savųjų skaitytojų.
Radviliškio viešosios bibliotekos iniciatyva mieste bus įrengti dar du tokie Knygų nameliai.


Dovilė Jankutė
Radviliškio r. sav. viešosios bibliotekos 
renginių organizatorė 

                                                     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą