2017 m. rugsėjo 25 d., pirmadienis

Susitikimas su kraštiete L. Janušonyte-Steinhoff


Rugsėjo 15 dieną Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su kraštiete, Tarptautinės sporto žurnalistų asociacijos viceprezidente Laima Janušonyte-Steinhoff. Susitikime dalyvavo sporto žurnalistės draugai ir pažįstami, jos mokytojai, ugdę ir vedę ją sporto bei žurnalistikos profesijos link. Kraštietės apsilankymu susidomėjo ir jaunosios kartos atstovai, siejantys savo ateitį su sportu ar žurnalistika.
L. Janušonytė-Steinhoff  – ypatinga asmenybė ir kraštietė, žinoma Lietuvoje ir visame pasaulyje. Ji ilgą laiką dirbo Lietuvos televizijos sporto redakcijos vadove, o nuo 1999 metų – ir sporto laidų vedėja. Nuo 2004 iki 2013 metų buvo Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentė, Lietuvos sporto federacijų sąjungos Vykdomojo komiteto narė. 2005 metais Marakeše L. Janušonytė-Steinhoff  išrinkta Pasaulio sporto žurnalistų federacijos (AIPS) viceprezidente – pirmąja moterimi viceprezidente AIPS istorijoje. Taip pat ji yra AIPS Moterų komisijos pirmininkė, Pasaulio jaunųjų sporto žurnalistų programos mokytoja.

Baigusi sporto žurnalistės karjerą, L. Janušonytė-Steinhoff aktyviai sportuoja, keliauja, užsiima kita mėgstama veikla. Pasakodama apie save sporto žurnalistė rodė asmenines fotografijas, dalijosi prisiminimais apie keliones bei gimtąjį Radviliškį, darbą LRT televizijoje, intriguojančią dopingo temą bei adaptaciją gyvenant svečioje šalyje – Vokietijoje.
Išvykusi iš Radviliškio L. Janušonytė-Steinhoff liko sava gimtajam miestui ir jo žmonėms. Sporto žurnalistė atviravo, kad jei ne mylimas vyras iš Vokietijos, tikriausiai nebūtų pasirinkusi gyventi šioje šalyje. Situaciją gelbsti geras susisiekimas – šiek tiek daugiau kaip 1,5 val. trunka skrydis į Lietuvą. Panašiai tiek truko ir susitikimas su kraštiete Radviliškyje.

Bibliotekos darbuotojų nuomone, šis susitikimas – tai vertinga dovana miestui, pažyminčiam 450 metų sukaktį, ir visiems radviliškiečiams. 

Viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą