2017 m. rugsėjo 11 d., pirmadienis

Susitikimas su rašytoja Irena Buivydaite-Kupčinskiene

  Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka aktyviai įsitraukė į Šiaulių miesto 781-ojo gimtadienio šventės programą. Šia proga rugsėjo 8 d. popietę bibliotekos skaitytojai rinkosi Skaitytojų aptarnavimo skyriuje (Aido g. 27) į susitikimą su šiauliete, rašytoja, vertėja Irena Buivydaite–Kupčinskiene.

 Irena Buivydaitė–Kupčinskienė yra skaitytojų itin mėgstama 12 romanų autorė. Vienas paskutinių jos romanų „Tikros ir netikros seserys“ išleistas 2017 m.  Autorės romanai, pasak jos pačios, tai ne vien meilės romanai, jie labiau šeiminiai. Šiuose šeimos romanuose pirmoje vietoje gyvenimas ir šeimos santykiai, o meilė tiesiog visuomet šalia. Rašytojos romanai skirti šeimos narių tarpusavio santykiams analizuoti, šeimos vidiniam pasauliui formuoti. Pasakojimai dažnai apima ne tik tėvų ir vaikų santykius, bet ir keleto kartų gyvenimus. 

Labai simboliška, kad Šiaulių miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje paskutinį kartą autorė lankėsi lygiai prieš 20 metų, kai buvo išleistos tik pirmosios jos knygos. Taigi buvo įdomu diskutuoti apie tai, kaip keitėsi pačios rašytojos požiūris, rašymo stilius ir tikslai.

Viso susitikimo metu autorę kalbino ir skaitytojus rašytojos romanų vingiais vedžiojo Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Angelė Bružaitė. Toje pačioje gimnazijoje, tais laikais dar vidurinėje mokykloje, mokėsi ir rašytoja. Į susitikimą su ja rugsėjo 8 d. susirinko gausus būrys šiauliečių – buvusių Irenos Buivydaitės-Kupčinskienės klasės draugų.

Susitikimas prabėgo greitai ir spalvingai, su linksmais prisiminimų intarpais. Po renginio autorė dalijo autografus, skaitytojai vaišinosi arbata, domėjosi įvairiomis romanų rašymo paslaptimis.


                                                                                                               Agnė Kemzūraitė





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą