2017 m. rugsėjo 6 d., trečiadienis

Ukrinuose įgyvendintas projektas, vasarą kvietęs vaikus į biblioteką

2017 m. rugpjūčio 29 d. vyko baigiamasis Mažeikių viešosios bibliotekos Ukrinų filialo vykdomo projekto „Vasara – skaitymų ir kūrybinių nuotykių metas“ dalyvių susitikimas, kurio metu buvo apdovanoti asmenukių konkurso „Aš, vasara ir knyga“, gražiausios lauko gėlių puokštės konkurso ir edukacinio žaidimo „Išmanioji kelionė po Ukrinų, Bukončių kaimus“ prizininkai. Vaikai fotografavosi momentiniu fotoaparatu.

Įgyvendinant projektą buvo surengti garsinio skaitymo renginiai, knygų aptarimai, asmenukių konkursas, filmų peržiūros, edukaciniai žaidimai, kūrybiniai užsiėmimai, kuriuose dalyvavo 27 kaime gyvenantys ir pas senelius atostogaujantys vaikai. Projektą iš dalies finansavo Mažeikių rajono savivaldybė.
Kūrybiniai užsiėmimai bibliotekoje vyko perskaitytos knygos tema. Knygos „Tūkstantis ir viena naktis“ tema – tatuiruotės tapymas ant kūno chna dažais sulaukė gausiausio dalyvių būrio, o šventinių papuošimų kūrimu iš vienkartinių servetėlių susidomėjo ir suaugusieji. Užsiėmimus vedė mokytoja Inga Šilinskaitė.
Ukriniškiai vasarotojai, kaip ir viso pasaulio vaikai, mėgsta varžytis, todėl jiems buvo surengti trys konkursai. Gražiausios lauko gėlių puokštės konkurse varžėsi 5 komandos. Nugalėjo puokštė „Atgaiva“, socialiniame tinkle „Facebook“ sulaukusi daugiausia paspaudimų „Patinka“. Edukaciniame žaidime „Išmanioji kelionė po Ukrinų, Bukončių kaimus“ varžėsi trys komandos: „Bingo“, „Išbadėję ir išalkę“, „Koma“. Naudodamiesi išmaniuoju telefonu, dalyviai turėjo parsisiųsti „Qrafter“ kodų programėlę, nukeliauti į žemėlapyje skaičiumi pažymėtą vietą, nuskaityti „Qrafter“ kodą, kuriame užkoduota tos vietos istorija, ir nusifotografuoti su visa komanda. Po įtemptos kovos nugalėjo komanda „Koma“. Pavadinimus savo komandoms dalyviai sugalvojo grįžę ir įveikę užduotis, todėl juose atsispindi komandų būsena sugrįžus.
Visą vasarą vykusį asmenukių konkursą „Aš, vasara ir knyga“ laimėjo Kornelija Murinaitė. Jai įteiktas pagrindinis projekto prizas – 20 eurų čekis kanceliarinėms prekėms įsigyti. Kitiems konkursų nugalėtojams įteiktos smulkesnės dovanėlės.
Projektas buvo naudingas Ukrinuose gyvenantiems ir atostogaujantiems vaikams. Jie dažniau lankėsi bibliotekoje, skaitė knygas, dalyvavo kūrybiniuose ir edukaciniuose užsiėmimuose, tad jų laisvalaikis buvo įdomus ir turiningas.

Valda Muravjovienė
Mažeikių r. savivaldybės viešosios bibliotekos
Ukrinų filialo vyresnioji bibliotekininkė

                                  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą