2017 m. spalio 27 d., penktadienis

Radviliškio viešojoje bibliotekoje – naktinės šėlionės


Praėjusį penktadienį, spalio 20 d., Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka savo lankytojus sukvietė vėlų vakarą, o ne kaip įprasta – dieną. Bibliotekoje buvo surengtas vėlyvnaktis – „Slėpininga rudens naktis knygų namuose“. 
Renginys prasidėjo paslaptingais vakaro skaitymais konferencijų salėje, skendinčioje žvakių šviesoje. Radviliškio Lizdeikos gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Gintauta Dauneckytė pristatė lietuvių prozininką, poetą, dramaturgą Bernardą Brazdžionį ir trumpai aptarė jo kūrybos ypatumus. Jautrią ir savitai literatūros žinovų vertinamą rašytojo poeziją skaitė bibliotekos viešnia, Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Lina Bocytė, atvykusi kartu su vyru Ričardu Garbačiausku. Viešnia mintinai skaitė ir kitų gerai žinomų lietuvių rašytojų eiles. Visi nejučiomis pasijuto esą dramos teatro spektaklyje, kuriame netrūko gerų emocijų, jautrių akimirkų ir susirinkusiųjų plojimų. 

Po vakaro skaitymų vėlyvnakčio lankytojai pabiro po visus bibliotekos skyrius, kuriuose jų laukė įvairi programa: Viešosios bibliotekos Mažojoje galerijoje vyko Radviliškio dailės mokyklos mokytojų: Neringos Kestenienės ir Vaidos Griciuvienės – vedami knygos iliustravimo užsiėmimai; Suaugusiųjų aptarnavimo skyriaus darbuotojos kvietė susipažinti su jų skyriaus veikla ir atlikti orientacines užduotis; Informacijos-kraštotyros skyrius bibliotekos lankytojams surengė filmų, susijusių su Radviliškio kraštu, peržiūrą ir organizavo žaidimus; Vaikų literatūros skyriaus ir Žaislotekos darbuotojos savaip užėmė jaunuosius skaitytojus – jiems sekė pasakas, kvietė žaisti.
Po vakaro skaitymų, nuotaikingų piešimo pamokų ir aktyvių žaidimų įvairiuose bibliotekos skyriuose visi skubėjo į konferencijų salę, kur vyko tikrais faktais paremto filmo „Liūtas“ peržiūra.

Artėjant vidurnakčiui kupini gerų įspūdžių bibliotekos lankytojai iškeliavo namo.
Dovilė Jankutė 
 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą