2017 m. spalio 5 d., ketvirtadienis

Šeduvoje – jubiliejinis vakaras „80 metų kartu“


2017 m. rugsėjo 28 d. Šeduvos biblioteka šventė jubiliejų. Ta proga bibliotekos darbuotojos pakvietė į jubiliejinį vakarą „80 metų kartu“, kuris vyko Šeduvos kultūros ir amatų centre.
Šventę pradėjo Šeduvos miesto bendruomenės pirmininkė Livita Tvarevičienė poeto Petro Valantino eilėmis, sukurtomis bibliotekos 80-mečiui. Sveikinimo žodį tarė Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis. Perskaitytas bibliotekos įkūrėjo Jono Venckūno dukros Gailutės Venckūnaitės-Jurčikienės sveikinimo laiškas.
Bibliotekininkė Regina Juknienė papasakojo bibliotekos istoriją, lygino praeities ir dabarties biblioteką, akcentuodama įvykusius pokyčius, bibliotekininko darbo permainas, pasvarstydama, išguis kompiuteris knygą ar ne. 

Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pasveikino filialą su švente ir įteikė padėkos raštus geriausiems bibliotekos skaitytojams, padėjėjams ir rėmėjams. Daug gražių žodžių apie biblioteką, knygą ir jos reikšmę žmogaus gyvenime išsakė šventėje dalyvavę Radviliškio rajono tarybos nariai: Vida Skarelienė, Aldona Januševičienė, Kostas Dočkus, Eglė Ivanauskytė, Šeduvos miesto seniūnas Justinas Pranys.
Jubiliejinėje šventėje buvo sulaukta ir įstaigų, su kuriomis daug metų bendradarbiauja biblioteka, sveikinimų. Biblioteką sveikino Šeduvos gimnazijos direktorius Laimutis Škleinikas, Šeduvos lopšelio-darželio direktorė Daiva Staškūnienė, Šeduvos globos namų atstovės Diana Krivickienė ir Kamilė Brajinskienė, Šeduvos senjorų klubo „Šeduvos svajokliai“ vadovė Milda Jagučanskienė, Šeduvos PRPC atstovė Rima Pabilionienė, „CARITO“ darbuotoja Irena Šuminienė ir aplinkinių bibliotekos filialų bibliotekininkės iš Pavartyčių, Raudondvario, Pakalniškių, Pociūnų, Alksniupių, Vainiūnų. Sulaukta buvusių darbuotojų Nijolės Dambrauskaitės ir Reginos Underytės sveikinimų bei nuoširdžiausių palinkėjimų.

Nuotaikingą koncertinę programą bibliotekos jubiliejui parengė Šeduvos lopšelio-darželio ugdytiniai (vadovai – Vilma Digimienė ir Astijus Poška), Šeduvos gimnazijos šokių grupė (vadovas Astijus Poška), Šeduvos kultūros namų solistė Evelina Stalgienė ir Radviliškio kultūros centro dainavimo studijos „Džiada“ mergaitės (vadovė Aurelija Meškauskienė).
Šventės metu buvo eksponuojama senų knygų paroda iš asmeninio kraštotyrininko Vidmanto Vingelio archyvo.
Graži jubiliejinė šventė ir daugybė sveikinimų tik įrodė, kad biblioteka yra visų mylima ir labai reikalinga. Per 80 metų pasikeitė ne viena darbuotojų ir skaitytojų karta, tačiau biblioteka ir toliau dalijasi neįkainojamu turtu – žiniomis, skatina žmones skaityti ir visada yra pasiruošusi padėti lankytojams.

Viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą