2017 m. lapkričio 6 d., pirmadienis

Biblioteka tapo dideliu mažųjų skaitytojų pasauliu


2016 metais Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje (Gvazdikų takas 8) buvo vykdomas iš dalies Lietuvos kultūros tarybos finansuojamas projektas „Didelis mažųjų skaitytojų pasaulis“. Projekto metu buvo siekiama atkurti klubo „Skaitanti mama“ veiklas ir skatinti jaunas šeimas neatitrūkti nuo kultūrinės, meninės ir visuomeninės veiklos.

Dėmesys mamoms, auginančioms vaikus
Siekiant sudaryti tinkamas sąlygas mamoms, auginančioms mažamečius vaikus, dalyvauti kultūrinėje ir socialinėje veikloje, Vaikų literatūros skyriuje su įvairių sričių specialistais buvo organizuojami renginiai. Bibliotekoje svečiavosi aktorės Monika Šaltytė ir Nomeda Bėčiūtė, medicinos psichologė Inga Drupienė, Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai, kūrybinio ugdymo centro „Mikitukas“ vadovė Eglė Žalalienė, Šiaulių profesinio rengimo centro atstovai ir mokytojai. Mamos ir vaikučiai dalyvavo įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse, diskutavo apie sveiką mitybą, vaikų meninį ugdymą, žaidimus šeimoje bei vertybes.

Nuo vardų šventės iki susitikimo su Kalėdų Seneliu
Viso projekto metu bibliotekoje vyko daug įvairių veiklų. Bibliotekoje atšvęsta Vardų šventė, paminėta tigriškiausia diena, rengtas muzikinis-literatūrinis rytmetis „Kvaištelėjusio Skrybėliaus diena“, dailės terapijos užsiėmimas „Šerkšno pėdos“, obuolių šventė „Obuolienė“. Taip pat buvo mokomasi kurti namų teatrą, prižiūrėti vaikučių dar tik pradedančius augti plaukus, buvo pristatyta literatūra būsimoms mamoms bei knygelės, kurias verta pradėti skaityti vaikučiui dar esant mamytės pilvelyje. Visas projekto veiklas vainikavo kalėdinių dekoracijų dirbtuvės „Kalėdų belaukiant“ ir susitikimas su Kalėdų Seneliu. Susitikimo šventišką nuotaiką kurti padėjo kūrybinio ugdymo centro ,,Mikitukas“ dainininkai ir jų vadovė Eglė Žalalienė. Vaikus ir tėvelius taip pat linksmino nauji personažai – Lapė Pūstauodegė ir Baltasis Zuikis.

Klubas „Skaitanti mama“ toliau tęs savo veiklas
Nors projektas „Didelis mažųjų skaitytojų pasaulis“ baigiasi, tačiau veiklos mamoms ir vaikučiams bus tęsiamos. Gruodžio 13 d. 10 val. organizuojamas edukacinis užsiėmimas „Smėlio ir kalėdinių spalvų terapija“. Bibliotekoje ir toliau bus organizuojami įvairūs susitikimai, kūrybiniai užsiėmimai šeimoms.

Kviečiame visas mamas ir tėvelius su vaikučiais aktyviai dalyvauti organizuojamose veiklose ir prisijungti prie Vaikų literatūros skyriuje veikiančio klubo „Skaitanti mama“.

Agnės Kemzūraitės inf.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą