2017 m. lapkričio 6 d., pirmadienis

Radviliškio bibliotekoje viešėjo rašytojo Kazio Bradūno dukra


2017 m. spalio 26-osios pavakarę Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su antropologe, etnologe rašytojo Kazio Bradūno dukra Elena Bradūnaite-Aglinskiene. Viešnia dalijosi savo vaikystės prisiminimais, pasakojo apie tėvą, ugdžiusį meilę tėvynei, kalbai, apie šeimos gyvenimą užsienyje.
K. Bradūnas – vienas žymiausių XX amžiaus antrosios pusės lietuvių poetų, kuris buvo išblokštas iš Lietuvos į emigraciją. Poetas visą gyvenimą saugojo ištikimybę tėvynei ir kartojo, kad kai tik Lietuva bus laisva, sugrįš. Šį pažadą rašytojas ištęsėjo 1995-aisiais, eidamas 75-uosius savo gyvenimo metus. 

Šiemet Lietuvoje minime poeto, publicisto K. Bradūno metus. Ta proga bibliotekos darbuotojai parengė parodą apie rašytoją K. Bradūną ir jo kūrybą, kartu su knygos mylėtojų klubu „Beržė“ organizavo K. Bradūno eilių skaitymą. Susitikimo metu taip pat buvo pasakojama apie autoriaus gyvenimą Baltimorėje (Čikaga) ir grįžimą į tėvynę. Bibliotekos lankytojus itin sužavėjo trumpas filmas apie rašytoją, besiruošiantį grįžti į Lietuvą.
E. Bradūnaitė-Aglinskienė taip pat neatmeta galimybės kada nors grįžti gyventi į Lietuvą. Nors gimė Vokietijoje, augo JAV, šiandien E. Bradūnaitė-Aglinskienė puikiai kalba lietuviškai. Pašnekovė atvirauja, jog tai tėvelio nuopelnas.
Viešosios bibliotekos inf. ir nuotr. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą