2017 m. lapkričio 12 d., sekmadienis

Radviliškio vaikams – fondo „Švieskime vaikus“ knygos


2017 m. lapkričio 8 d. Radviliškio viešąją biblioteką pasiekė labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ knygų dovanojimo akcija. Šį kartą Radviliškio rajono mokyklų bibliotekų bei Viešosios bibliotekos filialų knygų fondai pasipildė geriausiais 2016 metų vaikiškų knygų rinkiniais.
Viešojoje bibliotekoje svečiavosi labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ atstovai ir Seimo nario Aurimo Gaidžiūno padėjėjai: Kęstutis Dambrauskas ir Radviliškio rajono savivaldybės tarybos narys Jonas Povilaitis. Į renginį atvyko ir Radviliškio rajono švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Vladislava Virbickienė. Pasveikinęs šventės dalyvius J. Povilaitis pristatė labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ dovanojamas vaikiškas knygas bei palinkėjo visiems daugiau skaityti.
Fondo atstovai sakė, kad šiuolaikinį vaiką sudominti knyga darosi vis sudėtingiau, tačiau tai daryti būtina, nes knygos – didžiulis žinių lobynas. Pasak Seimo nario padėjėjo K. Dambrausko, džiugina pati akcijos idėja, kuri vienija menininkus ir rašytojus, be to, dovanoti knygas vaikams yra labai smagu. Šį kartą Radviliškio rajono bibliotekų knygų fondai pasipildė po 18 naujų akcijos knygų.

Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė priminė, kad knygos turtina mus, ir padėkojo svečiams už dovanotas knygas.
Akcijos „Švieskime vaikus“ renginys šiais metais sutapo su bibliotekų „Knygų Kalėdų“ pradžia, todėl pasinaudodamos proga bibliotekininkės paragino gyventojus dovanoti knygų savo bibliotekai.
Knygų dovanojimo šventę paįvairino jaunųjų atlikėjų iš Radviliškio lopšelio-darželio „Žvaigždutė“ pasirodymai.

Viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą