2017 m. lapkričio 23 d., ketvirtadienis

Susitikimas su rašytoja ir lėlių kūrėja Igne Zarambaite


       
Lapkričio 20 d. Beinoravos bibliotekos jaunieji bičiuliai rinkosi į susitikimą su vaikų rašytoja, bibliotekininke Igne Zarambaite. Renginys skirtas Lietuvių kalbos kultūros metams paminėti. I. Zarambaitė 2015 m. antrajame Nacionaliniame vaikų literatūros konkurse su knyga „Emilio laiškas“ laimėjo geriausio metų debiuto nominaciją, o taip pat ši knyga pateko į reikšmingiausių lietuviškų knygų vaikams ir paaugliams 500-uką, kurį atrinko Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kartu su IBBY Lietuvos skyriumi.



2016 m. pasirodė antroji autorės knyga „Skudurinukė“, o 2017 m. – knyga, skirta vyresnio amžiaus vaikams, „Elzė ir senojo dvaro paslaptis“.

Rašytoja, šiltai bendraudama su vaikais, pristatė savo knygutes, papasakojo apie jų herojų atsiradimo istoriją, klausinėjo vaikų, kaip jie vienu ar kitu atveju pasielgtų būdami pagrindiniais knygų veikėjais.
I. Zarambaitė ne tik rašo knygas vaikams, bet ir kuria nuostabaus grožio lėles. Dvi iš jų –Uršulė ir Elija, kurios į biblioteką atkeliavo kartu su kūrėja. Viešnia vaikams papasakojo, kaip ir iš kokių medžiagų ji kuria lėles ir kad kiekvienai lėlei būtinai įdeda širdį, nes kitaip, anot autorės, lėlė neatgytų. I. Zarambaitė kalbėjo taip įtikinamai, kad vaikai, palietę lėles, sakė tikrai jautę mažos širdelės plakimą.

Antroje renginio dalyje viešnia surengė kūrybines dirbtuvėles, kurių metu vaikai iš autorės atsivežtų priemonių kūrė sau po draugą – skudurinį žmogutį. Gražu buvo stebėti besidarbuojančius ne tik mažiausiuosius, bet ir paauglius. Visi susikaupę iš medžiagos skiaučių kruopščiai formavo savo skudurinuką, rinko ir pritaikė jam rūbelius.

Susitikimo pabaigoje I. Zarambaite kiekvienam į biblioteką atėjusiam vaikui padovanojo savo knygą „Skudurinukė“ ir, jau gerokai sutemus, atsisveikino su mažaisiais Beinoravos bibliotekos bičiuliais. Viešnia pažadėjo ir kitais metais atvykti, galbūt dalyvauti šventėje „Dienos svajonės pildosi“.

                                             Viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.

                                           





                                           

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą