2017 m. gruodžio 14 d., ketvirtadienis

Kalėdinių darbų paroda Pavartyčiuose




Kalėdinėje parodoje Pavartyčių bibliotekoje eksponuojama 17 kalėdinių varpelių, 12 eglučių, 6 dekoruoti stikliniai buteliai. Ši paroda bibliotekos lankytojus džiugins iki sausio mėnesio pabaigos.

2017 metais Pavartyčių bibliotekos lankytojai turėjo galimybę pasigrožėti kūrybos darbų parodomis, kurias rengė asociacijos Pavartyčių bendruomenės moterys. Artėjant Kalėdoms, šios moterys biblioteką vėl papuošė savo rankdarbiais. Tai jau trečioji, ypač gausi ir įspūdinga paroda, kuri eksponuojama Pavartyčių bibliotekoje.


Kūrėjų teigimu, norint sukurti ką nors gražaus, visai nebūtina turėti ypatingų priemonių. Pasitelkusios savo fantaziją ir kruopštumą šį kartą bendruomenės narės iš nenaudojamų plastiko butelių, popieriaus, folijos, karoliukų, kartono, kavos pupelių, siūlų, virvės, senų eglutės žaisliukų ir įvairiausių kitų netradicinių medžiagų pagamino kalėdinius varpelius, stilizuotas eglutes, dekoravo butelius.

Pavartyčių bendruomenės moterys sako, kad kalėdinės eglutės nebūtinai turi būti tikros, nes jas galima pasigaminti iš pačių įvairiausių daiktų ir taip prisidėti prie gamtos tausojimo. Šį kartą parodos autorės sukūrė išties įdomių ir dėmesį traukiančių darbų. Antrines žaliavas pavertusios šventinėmis dekoracijomis, moterys džiaugėsi, kad jų darbai teikia džiaugsmo ne tik joms pačioms, bet ir kitiems.

Įvairių meno subtilybių bendruomenės moteris moko Pavartyčių kaimo gyventoja Onutė Gabenienė, dirbanti mokytoja Radviliškio Vaižganto progimnazijoje. 


Bibliotekos inf. ir nuotr.



 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą