2018 m. gegužės 18 d., penktadienis

Lankėsi „Laimė yra lapė“ kūrėjos


2018 metų gegužės 16 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas ir kūrybinės dirbtuvės su Metų knygos vaikams „Laimė yra lapė“ kūrėjomis Evelina Daciūte ir Aušra Kiudulaite.  

Susitikimo dalyviai turėjo progą iš pačių autorių sužinoti apie knygą, kuri užkariavo ne tik skaitytojų širdis, bet ir buvo įvertinta kritikų: gavo svarbiausius apdovanojimus ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, pagal ją jau pastatyti du spektakliai. O vieno jų „Labas, Lape !“ režisierė yra buvusi mažeikiškė Eglė Kižaitė.
Rašytoja ir dailininkė papasakojo, kaip buvo kuriama knyga, atskleidė kelias jos paslaptis. Vaikai atsakinėjo į rašytojos užduotą klausimą, kas yra laimė. Jie taip pat sužinojo, kad Evelina jau yra parašiusi septynias knygas. Aušrai tai buvo debiutinė knyga, o dabar ji kuria jau trečią knygą, kurioje ne tik iliustracijos, bet ir tekstas bus jos pačios. Viešnios atsakė į vaikų užduotus klausimus, pasirašė autografus, nusifotografavo su renginio dalyviais.
Po trumpos pertraukėlės vyko kūrybinės laimės dirbtuvės, kuriose vaikai kartu su autorėmis kirpo, klijavo ir kūrė aplikacijas kiek leido jų laki fantazija.
Šios kūrybinės dirbtuvės ir susitikimas su rašytoja ir dailininke yra projekto „Auginame skaitytoją 3+“ veiklos, kurias iš dalies remia Mažeikių rajono savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos respublikos kultūros ministerija.

Sigita Repšytė
VB vaikų literatūros skyriaus vedėja
Nuotraukos Daivos Atienės






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą