2018 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Vaikiškų knygų prasmingame pasaulyje...


Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje įvyko literatūrinis dainuojamosios poezijos renginys, kuriame savo kūrybą pristatė lietuvių poetė gyvenanti JAV, Vida Bladykaitė-Wilson. Renginio metu Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė pasidžiaugė, kad kūrybiniai keliai atvedę gerbiamą poetę į Naująją Akmenę. V. Bladykaitė dirbo Naujosios Akmenės kultūros namuose režisiere, dvejus metus dirbo Akmenės rajono savivaldybės Kultūros skyriuje, vedėjos pareigose. 1994 metais poetė yra išleidusi eilėraščių ir pasakų knygą „Puokštė žemei“.
Ši knyga iki šiol mėgstama skaitytojų, bibliotekininkų. Eilėraščiai skirti įvairiems metų laikams, gamtai. Tai savotiška mažoji pažintinė enciklopedija jauniesiems skaitytojams. Renginio metu direktorė Z. Sinkevičienė paskaitė eilėraštį iš šios knygos „Puokštė žemei“. Šios knygos dailininkas Antanas Adomaitis. Renginyje poetė V. Bladykaitė-Wilson mintimis pasidalijo apie savo kūrybą. Poetė rašo pjesės, rašo knygas vaikams, aktyviai dalyvauja gyvendama JAV lietuvių bendruomenių renginiuose, organizuoja renginius, spektaklius lietuvių kalba. Renginio metų poetė pristatė autorinės dainos kūrėją ir atlikėją Ilona Papečkytę ir savo naujausias knygas „Angeliuko Mykoliuko pasakaitės“ ir „Močiutės rezginėlė“. Tai eilėraščių ir eiliuotų pasakų vaikams knygos. Knygų dailininkė, kraštietė  Kotryna Almanytė. Knygų redaktorius  Robertas Keturakis. Knygas išleido Pasaulio lietuvių kultūros, mokslo ir švietimo centras. Poetė mintimis pasidalino, kaip gimsta eilės  vaikams. Nuo gamtos įkvėpimo,  snaigių, sniego, miškų, medžių, prasmingų darbų. Dainuojamosios poezijos atlikėja Ilona Papečkytė sukūrė muziką ir pagal poetės eiles sukūrė dainas, kurias atliko renginyje: „Laiškas kūrėjui“, „Sniego dainelė“, „Kopūsto pasakaitės“, „Piligrimas“, „Metų laikai“, „Žemė motulė“, „Pažadukas“, „Drebulėlė“, „Šermukšnis“, „Eglė“, „Klevas“. Knygų autorė Vida paskaitė ištraukas iš knygos „Močiutės rezginėlė“ iš ciklo „Abėcėlės pasakėlės“,  pakvietė skaitytojus įminti mįsles, atsakinėjo į susirinkusiųjų klausimus. Knygų autorė palinkėjo prasmingų knygų skaitymo. „Apie knygas sunku kalbėti, jas reikia skaityti“- kalbėjo poetė. V. Bladykaitė-Wilson Viešajai bibliotekai ir jos filialams padovanojo savo knygų. Tai prasminga, puiki dovana rajono bibliotekų skaitytojams, bibliotekų darbuotojams.
Literatūriniame renginyje dailininkė Kotryna Almanaitė mintimis pasidalino apie knygų iliustravimą. Kotryna yra iliustravusi savo tėvo Andriaus Almanio knygos viršelį, pasakojo kaip teko dirbti vaikų stovyklų meninėse dirbtuvėse.
Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė padėkojo poetei Vidai Bladykaitei-Wilson už prasmingą renginį, už padovanotas knygas Akmenės rajono bibliotekoms. Direktorė padovanojo poetei Vidai Bladykaitei-Wilson savo išleistas ir sudarytas knygas  „Kūrybos paukštė viršum Tėvynės klonių“ ir „Rašau Simonui Daukantui“. Poetę pasveikino Akmenės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Janina Rekašienė, rašytojas Andrius Almanis, poetė Rima Almanis, būrys bičiulių, buvusių kolegų su kuriais teko dirbti  Akmenės rajone.

Viešosios bibliotekos direktorė
Zita Sinkevičienė



1 komentaras:

  1. Gyvenimas yra daugybės klausimų paslaptis, į kurią reikia atsakyti, su kokia bėda susiduriate žemėje?
    Ar jūsų vyras ar žmona paliko gyvenimą be gero paaiškinimo, dėl kurio jūs susipainiojate ir norite, kad jie sugrįžtų į savo gyvenimą? Daktaras Ajayi yra tinkamas žmogus šiam darbui, jis yra galingas burtų ratukas, palaimintas jo protėvių ir dievų priimtas kaip jų ruporas žemėje. Daktaras Ajayi man padeda išgelbėti mano sugedusius namus, sugrąžindamas savo vyrą savo galingu burtu. . Aš ir mano vyras buvome išsiskyrę 9 mėnesius be bendravimo, tačiau su daktaro Ajayi užkeikimu jis grįžo ir mes vėl esame viena laiminga šeima. Jei susiduriate su bet kokiomis gyvenimo problemomis ir jums reikia greito sprendimo, susisiekite su dr. Ajayi burtų raštu „Viber“ arba „Whatsapp“: +2347084887094 arba el. Paštas: drajayi1990@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti