2019 m. kovo 26 d., antradienis

Pirmoji Povilo Višinskio mokslinė-praktinė konferencija

2019 m. balandžio 25 d. (ketvirtadienį) Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka bibliotekų darbuotojus kviečia dalyvauti mokslinėje-praktinėje konferencijoje „Spauda ir leidyba lietuvių tautos istorijoje: vardai, idėjos, darbai, įvykiai“.

2019 m. Biblioteka mini 30 metų Povilo Višinskio vardo suteikimo jubiliejų. Šiais metais minimi ir su lietuvių spaudos draudimu bei jos atgavimu susiję įvykiai. Todėl ŠAVB, atsižvelgdama į šias jubiliejines datas, inicijuoja pirmąją Povilo Višinskio konferenciją.

Konferencijoje numatoma naujai pažvelgti į lietuvių spaudos ir leidybos istoriją aktualizuojant vardus ir idėjas bei darbus ir įvykius. Konferenciją sudarys dvi dalys: pirmojoje – Lietuvos istorijos, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutų, Vilniaus, Vytauto Didžiojo ir Šiaulių universitetų atstovų pranešimai, antrojoje – bendra diskusija įvairiais spaudos ir leidybos klausimais.

Užsiregistravę dalyviai gaus kvalifikacinius pažymėjimus, liudijančius dalyvavimą konferencijoje ir įgytas žinias. Išankstinė registracija.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą