2019 m. kovo 8 d., penktadienis

Edukacinė pamokėlė „Pabėgę knygų personažai“


Vasario 27 dieną Šeduvos gimnazijos ketvirtokai su mokytoja Inga Rutkauskiene ir Alksniupių pagrindinės mokyklos trečiokai su mokytoja Jadvyga Dzimidaite dalyvavo edukacinėje pamokoje „Pabėgę knygų personažai“, kuri vyko Šeduvos miesto bibliotekoje. Popietę organizavo Šeduvos miesto ir Alksniupių kaimo bibliotekininkės, kurios jau ne vienerius nuoširdžiai ir šiltai bendradarbiauja ir savo mažiesiems skaitytojams dovanoja įsimintinas knygos šventes.

Ši popietė buvo skirta atsiminti įvairiausius žinomų knygų ir pasakų herojus, pačias pasakas, perskaitytas knygas. Mokiniai buvo suskirstyti į tris komandas. Kiekviena jų turėjo minutę pasitarti ir atsakyti į ištrauktą klausimą. O klausimai buvo linksmi ir gana painūs. Štai keletas iš jų: „Bėgdama laiptais Alisa pametė krištolinę kurpaitę, kuri įkrito į triušio olą. Kokios tai pasakos? Ar tikrai taip buvo?“; „Vieną kartą mama liepė Pepei Ilgakojinei nunešti senelei bandelių. Pepė ėjo per mišką ir sutiko vilką. Ar Pepė nešė senelei bandeles? Jei ne, tada kas?“. Vaikai turėjo „pasukti“ galveles, kad teisingai atsakytų į, rodos, žinomus klausimus. Kai klausimai išseko, bibliotekininkės skaitė ištraukas iš pasakų, o mažieji bibliotekų skaitytojai turėjo atspėti, iš kokios jos pasakos.
Linksmiausia popietės dalis – vaidinimas. Kiekviena komanda turėjo suvaidinti pasirinktą pasaką. Buvo labai smagu žiūrėti, kaip sunkiai mažieji artistai rovė ropę, kaip išsigando Raudonkepuraitė senelės, lovoje radusi vilką, kaip miško žvėrys po girią gaudė pagranduką.
Edukacinės pamokėlės pabaigoje vaikai buvo apdovanoti Kakės Makės riestainių „medaliais“. Valanda bibliotekoje praėjo labai linksmai ir labai greitai.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą