2019 m. kovo 6 d., trečiadienis

Pasveikinti Radviliškio rajono bibliotekininkai


Kovo 1 d. – pirmoji pavasario diena, atgimstančios gamtos šventė. Pasidžiaugti šia diena gali ir bibliotekininkai, nes kovo 1-ąją yra minima Tarptautinė bibliotekininkų apkabinimo diena. Šia proga Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje surengta iškilminga šventė „Aš – Jūsų bibliotekininkas“, į kurią buvo sukviesti visi rajono bibliotekininkai. Profesinės dienos proga buvo dalijamos nominacijos už praėjusių metų pasiekimus, pasveikintos naujos darbuotojos, neseniai įsiliejusios į bibliotekininkų gretas.

Specialiai šiai progai buvo sudaryta komisija, kuri paruošė 12 nominacijų („Metų bibliotekininkas“, „Metų šuolis“, „Metų inovatyvus požiūris“, „Metų skaitymo skatintojas“, „Metų atradimas“, „Metų projektas“, „Metų vaikų džiaugsmas“, „Metų debiutas“, „Metų kraštotyrininkas“, „Metų startuolis“, „Metų kruopščiausias“, „Metų santūriausias“) ir jas priskyrė 15 nominantų. „Metų bibliotekininko“ vardą už labai gerus profesinio darbo rezultatus pelnė Viešosios bibliotekos Žeimių filialo bibliotekininkė Birutė Stasiulaitienė. Pasveikintos ir naujos Viešosios bibliotekos filialų darbuotojos – Sidabravo filialo bibliotekininkė Jūratė Kurandienė ir Grinkiškio filialo bibliotekininkė Danutė Dauknienė.
Tądien bibliotekininkams padėkų ir gražių žodžių netrūko. Bibliotekininkus sveikino Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis, kuris visiems dėkojo už kruopštų darbą, sakydamas, kad bibliotekos darbuotojų vykdoma veikla labai svarbi miesto gyventojams, kaimo bendruomenėms, nes biblioteka – tai kultūros žiburys. Šiandien biblioteka kviečia ne tik skaityti, joje teikiamos ir kitos paslaugos, vyksta įvairūs renginiai, edukacijos.
Prie šiltų sveikinimų prisidėjo ir Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė, kuri sakė, kad bibliotekininko darbas yra neįkainojamas ir dažnai neįvertintas. Direktorė pasidžiaugė, kad Radviliškio viešoji biblioteka taip gražiai bendradarbiauja su miesto bei rajono mokyklų bibliotekos darbuotojais, todėl ir šią profesinę šventę sugalvota švęsti visiems drauge.
Tarptautinę bibliotekininkų apkabinimo dieną Radviliškio rajono bibliotekininkus viso skyriaus vardu sveikino ir Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus atstovė Laima Baltrėtienė.
Po sveikinimų bibliotekininkams buvo padovanotas šventinis koncertas. Muzikinę programą paruošė bibliotekos bičiulis, radviliškietis smuikininkas Rolandas Sereika kartu su kolega muzikantu Egidijumi Impoliu.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos



Bibliotekininkus sveikino Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis.

Nominacija „Metų atradimas“ įteikta bibliotekininkei Danutei Dauknienei (pirma iš dešinės) už dvigubos bibliotekininkės statuso įgijimą – tapo ne tik Grinkiškio miestelio mokytojų ir mokinių, bet ir viso miestelio gyventojų bibliotekininke.

Muzikinę programą paruošė bibliotekos bičiulis, radviliškietis smuikininkas Rolandas Sereika kartu su kolega muzikantu Egidijumi Impoliu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą