2019 m. kovo 25 d., pirmadienis

Šeduvos bibliotekoje popietė „Mūsų žemė – didelis vieškelis, o mes – tik keliautojai“


Kovo 20 d. minima Žemės diena, tai – astronominis pavasaris. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Tačiau ne tai norėta pažymėti, rengiant Šeduvos bibliotekoje popietę „Mūsų žemė – didelis vieškelis, o mes – tik keliautojai“. Vis aktualesne problema žmonijai tampa aplinkos tarša, kuri nužudo daugiau žmonių negu karai, stichinės nelaimės ir badas.

Į renginį, skirtą Žemės dienai, atskubėjo Šeduvos gimnazijos pirmokai ir mokytoja Lina Paškevičienė. Vaikai žiūrėjo skaidres apie aplinkos taršą. Susirinkusiems buvo pateikiami įdomūs faktai, kad, pavyzdžiui, plastikinis maišelis vis dar yra perkamiausių lietuvių prekių viršūnėje, kurį išmetus, gamtai užkraunama virš 100 metų kovos našta, daugeliui kėlė nuostabą. Konservų dėžutė suyra po 90 metų, o stiklinis butelis – tik po 900 metų, todėl labai svarbu atliekas rūšiuoti. Rūšiuodami mes kovojame su klimato kaita, taupome išteklius ir energiją, mažiname sąvartynų skaičių.
Po to mažieji bibliotekos lankytojai žiūrėjo G. Lukšaitės miniatiūrą „Šiukšlino peliukai uoliai“ ir mokėsi teisingai surūšiuoti šiukšles, kurių primėtė peliukai.
Bibliotekos darbuotojos viliasi, kad jaunieji žemės gyventojai renginio metu suprato, jog mūsų planetą reikia saugoti ir mylėti kiekvieną dieną.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą