2019 m. kovo 20 d., trečiadienis

Vaikų erdvėje kvietė nauja edukacinė programa


Pakruojo r. sav. Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos Vaikų erdvės bibliotekininkės kvietė priešmokyklinukus ir pirmų klasių mokinukus į edukacinę programą intriguojančiu pavadinimu „Ką pietums valgo krokodilas..?“. Į kvietimą atsiliepė ir edukacinėje programoje sudalyvavo virš septyniasdešimties miesto ir rajono mokinukų.

Teatralizuota edukacinė programa buvo skirta knygučių populiarinimui ir skaitymo skatinimui. Pasirinkta tema – viskas apie dramblius. Programa sudaryta iš kelių dalių. Pirmiausia, jaunieji bibliotekos bičiuliai supažindinti su jų amžiui skirtomis knygutėmis apie dramblius ir ne tik.  Po to vyko  teatralizuotas pasakojimas, kurio metu vaikai atidžiai klausėsi drambliukės (Gitana Maasienė) pasakojimo, emocingai atsakinėjo į smalsiojo drambliuko (Lina Ramonienė) klausimus, juokėsi iš krokodilo (Birutė Šlivinskienė) ketinimų. Išklausę pamokančią istoriją, dalyviai gaminosi savo drambliukus, kuriuos dekoravo kaip kas išmanė ir pavadino įvairiausiais vardais: vieni savus užsirašė, kiti – sugalvotus. Išmarginti drambliukai „sugulė“ į bibliotekininkių vaikams išdalintus vokelius su trumpa informacija tėveliams, kad bibliotekoje tiek mažieji, tiek jų artimieji – labai laukiami svečiai. Spalvotus vokelius su tekstukais paruošė bibliotekininkė Sigyta Kavaliauskienė.
Šauniai padirbėję svečiai pasklido po Vaikų erdvę kas knygelių pavartyti, kas prie interaktyvaus stalo ar konsolės. Vyliojo ir lavinami stalo žaidimai, įvairiausi žaislai.
Buvo ir naujų veiklų. Pakruojo vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ priešmokyklinukų ir Balsių pagrindinės mokyklos pirmokų apsilankymas Vaikų erdvėje sutapo su ketvirtus metus šalyje švenčiama Lietuvių kalbos dienos švente. Pasinaudojome proga kartu pasidžiaugti raiškiu lietuvišku žodžiu:  sužinojome,  kam ši šventė skirta, trumpam pabuvome poetais, prikurdami reikiamas eilutes eilėraštuke, garsiai tarėme atskirus žodžius ir klausėmės, kaip gražiai skamba mūsų kalba.
Pakruojo „Žemynos“ pagrindinės mokyklos 1a klasės mokinukai galės pasigirti Vaikų erdvėje pirmieji išbandę Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos įgyvendinamo Kultūros ministerijos ir Nacionalinės bibliotekos projekto „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“  (Juozo Paukštelio viešoji biblioteka – viena iš projekte dalyvaujančių bibliotekų) metu gautą 3D spausdintuvą. Bibliotekininkės papasakojo, kaip šis naujas įrenginys veikia, kam jis skirtas. O kad tai nebūtų tik žodžiai, smalsiems mokinukams parodė praktiškai, ką ši „paslaptinga dėžė“ gali pagaminti. Kiek palaukę, pradinukai dovanų gavo pirmąjį 3D spausdintuvo gaminį – knygos skirtuką!
Visą mėnesį vykusi edukacinė programa „Ką pietums valgo krokodilas...?“ baigta. Nuoširdžiai dėkojame mažiesiems  už džiugų  klegesį, smalsumą, spindinčias akutes.  Bet ramu Vaikų erdvėje tikrai nebus, nes visus metus kviesime į įvairiausius projektus, edukacines programas, rytmečius. Pati naujausia žinia – kovo paskutinę savaitę vyks straipsnelyje minėto projekto metu gauto 3D spausdintuvo ir įvairiausių konstruktorių pristatymas jauniesiems bibliotekos bičiuliams.

Bibliotekos inf.
Nuotr. Sigytos Kavaliauskienės





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą