2019 m. balandžio 3 d., trečiadienis

Balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikų knygos diena

Susirinkusius sveikino Radviliškio viešosios
bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė.

Balandžio 2-oji – garsaus pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo diena. Nuo 1967 metų pasaulyje ji minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena. Balandžio 2 dieną vyksta vaikų literatūros renginiai, parodos, susitikimai su vaikų knygų kūrėjais, pasakotojais. Šiais metais Tarptautinės vaikų knygos dienos proga Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje svečiavosi Rokiškio rajono Bajorų kultūros centro lėlių teatras „ČIZ“, kuris mažiesiems radviliškiečiams parodė spektaklį „Gražiausios Šarlio Pero pasakos“ ir pristatė edukacinę programą „Lėlė – raktas į vaiko širdį“. Renginyje dalyvavo Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos moksleiviai ir jų mokytojos.

Pirmiausia susirinkusius Tarptautinės vaikų knygos dienos proga pasveikino Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė, kuri vaikučiams linkėjo, kad knygos jiems būtų patarėjomis, mokytojomis ir guodėjomis. Taip pat direktorė dėkojo svečiams bei renginio sumanytojoms – Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus ir Žaislotekos darbuotojoms.
Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Nijolė Pakštienė moksleiviams pristatė geriausias 2018 metų vaikų ir paauglių knygas, kurios gavo vardines premijas. Po to mažuosius bibliotekos lankytojus linksmino Bajorų kultūros centro lėlių teatras „ČIZ“. Vaikai turėjo galimybę ne tik pasižiūrėti vaidinimą, bet ir patys išmėginti šį užsiėmimą su įvairių rūšių lėlėmis.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos



Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Nijolė Pakštienė pristatė geriausias 2018 metų vaikų ir paauglių knygas.

Radviliškio viešojoje bibliotekoje svečiavosi Rokiškio rajono Bajorų kultūros centro lėlių teatras „ČIZ“.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą