2019 m. balandžio 5 d., penktadienis

„Haiku Mažeikių miestui“


Balandžio 2 d., minint Tarptautinę vaikų knygos dieną, Mažeikių viešojoje bibliotekoje vyko edukacinė lietuvių kalbos pamoka „Haiku Mažeikių miestui“. Pamokoje dalyvavo Mažeikių Senamiesčio pagrindinės mokyklos 7 klasės moksleiviai.

Pamokos pradžioje Viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja Sigita Repšytė supažindino moksleivius su knygomis, išrinktomis geriausiomis 2018 Metų vaikų ir paauglių knygomis.
Mokytoja A.Dapkevičė pristatė kas yra haiku ir kokios pagrindinės jo rašymo taisyklės. Haiku – tai tradicinis japonų lyrikos žanras, poetinė miniatiūra su tam tikrais reikalavimais, žinomas jau XIV a. Tai 17-os skiemenų eilėraštis, kuriame paprastai, lakoniškai pateikiamas gamtos ir žmogaus tamprus ryšys.
Ingrida Jonušienė,  vyresnioji bibliotekininkė edukacinei veiklai, pakvietė mokinius kurti ir kad būtų įdomiau, pasiūlė moksleiviams eiles surašyti ant juodų atvirutės dydžio kortelių, rašant balta pastele. 
Pamokos pabaigoje moksleiviai savo parašytas „Haiku Mažeikių miestui“ eiles sukabino ant magnetinės lentos. Šią parodą galima pamatyti Mažeikių viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje.

Ingrida Jonušienė,
vyresnioji bibliotekininkė edukacinei veiklai



Mokytoja A. Dapkevičė pasakoja kaip kurti haiku.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą