2019 m. balandžio 10 d., trečiadienis

Mokymai Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, miestų, kaimų, mokyklų bibliotekininkams „Elektroninės knygos – skaitymas ir kūrimas“


Bibliotekų darbuotojų profesinis tobulėjimas, mokymasis, keitimasis patirtimi ir idėjomis yra viena iš sąlygų, įgalinčių įdiegti pokyčius bibliotekose.
Viešosios bibliotekos administracija  suorganizavo mokymus Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, miestų, kaimų, mokyklų bibliotekininkams „Elektroninės knygos – skaitymas ir kūrimas“.
Mokymus pravedė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos  darbuotojai: Jolita Rimeikienė – Informacijos išteklių valdymo skyriaus vyr. bibliotekininkė, Jonė Gorytė – Kraštotyros, senųjų spaudinių ir skaitmeninimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė ir Paulina Sprindžiukaitė – Bibliotekų metodikos ir vadybos skyriaus vyresn. metodininkė.
Mokymu metu buvo kalbama apie skaitmeninę knygą. Tai tekstinė informacija tekstiniame formate, kuri skaitmeniniu būdu yra saugojama ir platinama. Dar skaitmeninė knyga yra vadinama skaitmeniniu dokumentu arba elektronine knyga. Pagrindinis skaitmeninės knygos turinys – tekstas ir vaizdai.
Mokymų tikslas – ugdyti bibliotekininkų skaitmenines kompetencijas, supažindinti su elektroninėmis knygomis, pristatyti taikomąsias programėles, interaktyvias knygas, internetinius įrankius, knygų įsigijimo ir  skolinimosi portalus (milžinas.lt, knygos.lt, skaityklė.lt, vyturys.lt, e. paveldas, ibiblioteka ir  daugelį kitų), perspektyviausiomis skaitmeninių knygų platinimo platformomis – Apple App StoreGoogle PlayAmazon Kindle, Kobo Book, Nook Book Store.
Mokymų metu įgytas žinias bibliotekininkai panaudos bibliotekiniame – informaciniame darbe.

Viešosios bibliotekos direktorė
Zita Sinkevičienė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą