2019 m. balandžio 8 d., pirmadienis

Tarptautinei vaikų knygos ir Pasaulinei autizmo dienai skirti renginiai


Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka balandžio 2 d. minėjo Tarptautinę vaikų knygos ir Pasaulinę autizmo dieną. Šią dieną biblioteka kvietė į renginius, skirtus vaikams, jų tėveliams, pedagogams ir visiems šiauliečiams.

Balandžio 2-oji – ne tik Tarptautinė vaikų knygos diena, bet ir Hanso Kristiano Anderseno, vieno nuostabiausių pasakų kūrėjų, gimtadienis. Šios dienos paminėti bibliotekoje susirinko gausus būrys mokinių. Jie ne tik prisiminė Hanso Kristiano Anderseno pasakas, bet ir patys turėjo galimybę pasijusti tikrais pasakų kūrėjais ir iliustruotojais.
Renginio metu vaikai, susiskirstę į komandas, burtų keliu išsitraukė pagrindinį pasakos veikėją, vietą bei įvykį ir kūrė kolektyvines pasakas. Renginio dalyviai parodė išskirtinę fantaziją ir išties atskleidė savo kūrybinius gebėjimus. Vaikai kūrė pasakas apie velnią, raganą, kiškį ir įvairiausias kitas gyvas būtybes. Sukūrę pasaką, vaikai jai piešė iliustracijas ir pasirodė esą nė kiek neprastesni iliustruotojai nei pasakų kūrėjai! Patys originaliausi pasakų kūrėjai buvo apdovanoti.
Šią puikią šventę praturtino ir jame dalyvavę svečiai – Šiaulių moksleivių namų, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos bei Lietuvos policijos atstovai, kurie parodė esantys tikri vaikų draugai. Renginio metu jungtinė svečių komanda skaitė Semo McBratney kūrinį „Jūs visi man brangiausi“, kuriame ypač daug dėmesio skirta šeimos, kaip vertybės, temai. Negana to, svečiai taip pat apibėrė renginio dalyvius dovanomis – kuprinėmis ir „Vaiko konstitucijomis“, išties praversiančiomis šiuolaikiniam mokiniui. Vaikų knygos dienos renginį užbaigė vaikų šypsenos ir svečių padėkos.
Pasaulinei autizmo dienai buvo skirti net keli renginiai.  Pristatyta „Ringuvos“ specialiosios mokyklos mokinių kūrybinių piešinių paroda ir moksleivių kūrybinė veikla „Mano medis“, kurios metu vaikai piešė savo svajonių medį.
Vakare vyko diskusija „Išlaisvinti herojai“, skirta Pasaulinei autizmo dienai paminėti. Diskusijoje autizmo ir visuomenės santykį bei autizmo spektro raidos sutrikimų turinčių žmonių socializacijos problemas aptarė dr. Margarita Jurevičienė (Šiaulių universitetas, Šiaulių „Ringuvos“ specialioji mokykla), Egidijus Elijošius (Šiaulių universitetas), Ingrida Jurevičiūtė (asociacija „Šiaulių lietaus vaikai“, Aukštelkės mokykla-daugiafunkcis centras), Urtė Vaserienė (ŠAVB). Renginį moderavo Roberta Stonkutė (ŠAVB). Muzikinėmis pertraukomis diskusiją pagyvino Šiaulių dainavimo mokyklos „Dagilėlis“ auklėtinių pasirodymas.

T. Pauliuščenkos ir A. Pranckutės inf.
I. Slonksnytės nuotr.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą