2019 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis

Mažeikių viešoji biblioteka Gatvės muzikos dienoje

ES šalių lankytinų vietų dėlionė.

Jau trečiąjį kartą Mažeikių rajono savivaldybės viešoji biblioteka įsijungė į kasmet trečiąjį gegužės šeštadienį vykstančią Gatvės muzikos dieną „Lai skamba Laisvė“ Mažeikiuose. Bendrame muzikos šurmulyje Laisvės gatvėje prie bibliotekos buvo ką veikti ir vaikams, ir vyresniems šventės dalyviams.
Biblioteka pristatė grojančias vaikiškas knygeles, kvietė vaikus piešti muziką kreidelėmis ant šaligatvio, spalvinti piešinukus, žaisti dėlionę „Pažink Europos Sąjungos šalių lankytinus objektus“. Smagus žaidimas „Bokštas“ subūrė šeimas, o pavargusieji galėjo prisėsti ant sėdmaišio, pavartyti įvairias knygas ir pasiklausyti dainuojančių Vytauto Klovos muzikos mokyklos moksleivių. Viešosios bibliotekos salėje vyko protmūšis, kuriame dalyvavo 8 komandos.
Prieš vienuolika metų Gatvės muzikos diena, prasidėjusi Vilniaus senamiestyje, tapo tradicine daugelyje Lietuvos ir kitų šalių miestų, tarp jų ir Mažeikiuose. Plačiau apie tai: http://gmd.lt/lt/pages/apie  
Mažeikiuose vykusios „Gatvės muzikos diena 2019“ organizatoriai – jaunimo organizacija „Yatta“, Mažeikių gatvės gimnastai ir nevyriausybinė organizacija „Apskritas stalas“.

Informacija ir nuotraukos
Ingridos Jonušienės, Dangiros Undžienės











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą