2019 m. gegužės 24 d., penktadienis

Paskaita „Sveikas maistas – kūnui vaistas“


Artėjant vasarai daugelis nori padailinti savo kūno formas, kiti nori geresnės savijautos bei nejausti nuovargio tokiame įtemptame ir ritmingame gyvenimo rate. Pagrindinis geros savijautos receptas tai sveiko maisto vartojimas mūsų kasdieniame gyvenime. Daugelį metų buvo skelbiama racionali, vėliau subalansuota mityba. Pastaruoju metu vis plačiau kalbama apie sveiką mitybą. Kadangi maistas yra svarbus ligų profilaktikai ir sveikatos stiprinimui, tai šiai dienai mitybos specialistai kalba apie sveikatinančią mitybą. Būtent toks mitybos apibūdinimas geriausiai atspindi jos reikšmę.

Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko paskaita, finansuojama iš visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos – „Sveikas maistas – kūnui vaistas“. Paskaitą pravedė lektorius iš Vilniaus, diplomuotas mitybos ir verslo vadybos specialistas – Vadimas Zizas. Paskaita buvo skirta viešosios bibliotekos skaitytojams, lankytojams, bibliotekos svečiams. Lektorius klausytojus supažindino su pagrindinėmis sveikos mitybos taisyklėmis, akcentavo kokią naudą mūsų organizmui teikia baltymai, riebalai ir angliavandeniai, ko mūsų organizmui reikia labiausiai, bei kokie produktai teikia efektyviausią naudą. Buvo kalbama apie dietas, pabrėžiant tai, kokį trumpalaikį pasitenkinimą jos suteikia.
Paskaitos metu išgirdome daug naudingos informacijos, tačiau ji buvo struktūrizuota, aiški ir suprantamai pateikiama. Klausytojai galėjo užduoti jiems rūpimus klausimus, padiskutuoti. Pertraukos metu klausytojai galėjo pabendrauti su lektoriumi, pasivaišinti kava, arbata bei sveikais užkandžiais.
Renginio pabaigoje lektorius trumpai pristatė savo neseniai išleistą knygą „neAdekvatus aš“, paskaitė trumpą ištrauką iš knygos ir susitikimą užbaigė savo mėgstamu šūkiu – „Siek laimės nekenkdamas kitiems“.

K. Urniežienės inf. ir nuotr.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą