2019 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

„Pižamų vakarėlis – naktis bibliotekoje 4”


Balandžio 19 d. Beinoravos bibliotekoje vyko „Pižamų vakarėlis – naktis bibliotekoje 4”. Renginys skirtas Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei. Šis Beinoravos jaunimo pamėgtas pižamų vakarėlis jau ketvirtus metus iš eilės yra organizuojamas Beinoravos bibliotekos rėmėjos, kraštietės, sportininkės Vaivos Kurpytės.

Numatytą valandą į biblioteką rinkosi paaugliai, nešini antklodėmis, miegmaišiais ir kitais miegui reikalingais atributais, kurių dauguma taip ir liko nepanaudoti pagal paskirtį, nes buvo daug aktyvaus ir pasyvaus veiksmo, taigi visiškai neliko laiko miegui. Vakarėlio pradžioje susirikusieji pasivaišino karštomis picomis ir pasiruošė ilgai nakčiai. Visi dalyviai pasipuošė skirtingomis kojinėmis – vyko diskusija tolerancijos tema. Jaunuoliai pasidalijo nuomonėmis, kokia yra pati tolerancijos prasmė. Smagu, kad šių dienų jaunas žmogus suvokia, kad iš esmės tolerancija reiškia laisvę būti savimi ir neriboti kitų laisvės, saugumo.
Vėliau prasidėjo komandinis žaidimas, kurio metu jaunimas, susiskirstęs į tris komandas, turėjo atlikti 14 užduočių. Kiekvieną užduoties įvykdymą reikėjo nufotografuoti arba nufilmuoti savo išmaniaisiais telefonais. Kol buvo sumuojami komandų uždirbti taškai, aiškinamasi komanda nugalėtoja, vakarėlio dalyviai išradingai papuošė biblioteką Nacionalinei bibliotekų savaitei. Vėliau buvo žaidžiami draugystės žaidimai, kurių pagrindas – pasitikėjimas ir bendrumas, pasakojamos linksmos istorijos, anekdotai, išsakytos svajonės.
Buvo prisimintos „Raudonos nosys“ ir šios akcijos prasmė. Dalyviai, užsidėję raudonas klouno nosis, žaidė šaradą ir atsakinėjo į klausimus apie literatūrą, Beinoravos biblioteką, vieni kitus. Vėliau buvo žiūrimi filmai, dainuojama karaokė, dalyvaujama vienoje smagiausių vakarėlio rungčių „Atpažink draugą užrištomis akimis“, pasakojamos siaubo istorijos.
Anksti ryte, kad jaunimas greičiau išsibudintų, buvo einamas garbės ratas aplink bundantį kaimą, o grįžus visi vaišinosi gardžia kava.
Vakaro eigoje jaunuoliai suprato, kad Beinoravos bibliotekoje galima ne tik skaityti, žaisti, šokti, dainuoti, žiūrėti filmus, bet ir sutikti senus ar rasti naujų draugų, leisti nuostabų laiką nuostabioje kompanijoje ir netgi miegoti / nemiegoti per naktį.

Viešosios bibliotekos informacija ir Vaivos Kurpytės nuotraukos





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą