2019 m. gegužės 28 d., antradienis

,,Poezijos pavasarėlis” Raudondvario bibliotekoje


Pasipuošęs kvepiančiais alyvų žiedais atskrieja pavasaris, kaip ir kasmet atsinešdamas poezijos skambesį. Gegužės 23 d. Raudondvario kaimo bibliotekoje vyko renginys, kuris visus sukvietė į ,,Poezijos pavasarėlio“ skaitymus.

Paskaityti savo kūrybos susirinko gražus būrys kūrėjų. Tai – Radviliškio rajono literatų klubo ,,Jonvabalis” nariai: raudondvarietė Elena Čiganienė-Kiškienė, jos dukra Rita Japkevičienė iš Karčemų, Vladimiras Urnežis iš Pakiršinio, Dalia Šalengienė, Stasė Kilbauskienė iš Radviliškio ir Lizdeikos gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė mokytoja Laima Verbickienė. Kai kurie svečiai jau daug metų aktyviai dalyvauja šiuose Raudondvario bibliotekos organizuojamuose poetiniuose skaitymuose, dalis jų į renginį atvyko pirmą kartą.
Renginį pradėjo Raudondvario kultūros namų moterų vokalinis ansamblis ,,Vakarė“, kurio vadovė Svetlana Verdingovienė. Vakarą organizavo Raudondvario kaimo bibliotekininkė Dara Bagušienė ir Raudondvario kultūros rūmų vyr. kultūros specialistė Marija Selenienė, pastaroji ir vedė renginį.
Poezijos posmuose ne tik atgijo savitas kūrėjų pasaulis bei noras susivokti ir atrasti savąją vietą kūryboje. Klausytojai taip pat turėjo galimybę pajusti, kaip jungiasi mintys, žodžiai, jausmai, kaip atsiveria gilioji poezijos gelmė.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą